Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
1 27.01.2023 21:29:19

Slovenskemu prvoligašu se nasmiha sijajen posel! Dobili so ga zastonj, zdaj zanj zahtevajo (vsaj) 1,5 milijona evrov

Luka Vovk
Na sončno stran Alp je prišel na preizkušnjo.

"Kar smo potrebovali, smo pripeljali, kadrovanje smo končali," je bil ob odhodu na turški del priprav jasen športni direktor Kopra. "Izključil ne bom le kakšnega odhoda, a zgodi se lahko le ob nemoralni ponudbi. Takšni, ki bi me vrgla s stola," je pristavil. Pisali smo že, da je vroč zlasti Omar Correia, po treh prijateljskih tekmah v provinci Antalya je še bolj. "Okrog njega se res dogaja. Zanj je veliko zanimanja, ogromno je klicev, vendar se za zdaj ni pripetilo še nič dovolj konkretnega. Uradne ponudbe nismo dobili," pravi Ivica Guberac. Že danes, jutri ali pojutrišnjem se to kakopak lahko spremeni ... "Če bi morda odšel, bi lahko le ob rekordni odškodnini. O tem ni nikakršnega dvoma. V mislih imam znesek med 1,5 in dva milijona evrov. Takšna je cena, od nje ne bomo odstopali. Če to dobimo, se bomo dogovorili," razkriva snovalec kadrovske politike na Bonifiki.

Seveda smo želeli izvedeti kakšno ime (za zdaj) potencialnega snubca. "Uf, tega ne bi razkrival. V tem trenutku še ne, lahko pa povem, da gre za resne klube. Štiri ali pet je takih, ki kažejo zanimanje, v največji meri iz petih najboljših lig. Dogajanje je dejansko nadvse razgibano, a kot sem že dejal, za zdaj še nič tako oprijemljivega, da bi lahko govorili, da je blizu odhoda. Bomo videli, kaj se bo dogajalo v prihodnje," je povedal Ivica Guberac. Če se prestop ne bo uresničil zdaj, bo poleti bržčas še toliko bolj verjeten, in če se vmes ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, je jasno, da bi moral kanarčkom z Omarjem Correio uspeti sanjski posel. Spomnimo, nazadnje je bil član druge ekipe PSG-ja, junija je prišel k Primorcem na preizkušnjo, dobili so ga zastonj … Kot zanimivost omenimo, da Transfermarkt njegovo trenutno tržno vrednost ocenjuje na 200 tisoč evrov.
Po minimalnih porazih s Crveno zvezdo in Zorjo so kanarčki v petek sicer odigrali še tretjo prijateljsko tekmo na turških tleh, s Šahtarjem iz Donecka so se razšli z izidom 2:2 (1:1). Koprskim branilcem kakopak ni bilo treba loviti izjemnega Mihajla Mudrika, ki je pred kratkim okrepil Chelsea ob odškodnini 70 milijonov evrov s 30 milijoni (zelo realnih) bonusov, slovenski pokalni prvaki pa so z ukrajinskim velikanom navezali stike že pred srečanjem. To potrjuje tudi športni direktor.  "Drži, bili smo na večerji, pogovarjali smo se o morebitnih oblikah sodelovanja med kluboma. Imamo določne ideje, vendar je za zdaj vse še v začetni fazi. Šahtar smo prav tako povabili v Koper. Vemo, v kakšnih razmerah deluje zaradi grozljive vojne. Vrata Bonifike so za ukrajinske prijatelje odprta, v vsakem trenutku smo jih pripravljeni gostiti, jim priskočiti na pomoč."

correia af
alesfevzer.com

Članki iz rubrike