zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
16 25.04.2022 13:41:46

KONČNO! Nekdanji Mariborčan po POBEGU IZ UKRAJINE našel svoj NOVI KLUB! Do konca leta BO IGRAL V ...

alesfevzer.com
Rudi Požeg Vancaš bo sezono nadaljeval v Kazahstanu.

Medtem ko ruska invazija na Ukrajino še vedno traja in posledice iz dneva v dan rastejo do neslutenih razsežnosti, rešitve še vedno iščejo tudi številni športniki, ki so si kruh služili na prizadetih območjih, kjer je športno dogajanje povsem ohromljeno. Med osmoljenci je bilo tudi nekaj slovenskih nogometašev, eno najbolj pretresljivih zgodb pa je hitro po začetku ruskega napada z nami delil nekdanji nogometaš Kolpe, Domžal, Celja in nazadnje Maribora Rudi Požeg Vancaš.


Krilni napadalec je Ljudski vrt pol leta pred iztekom pogodbe presenetljivo zapustil januarja, ko se je za sodelovanje dogovoril z ukrajinskim prvoligašem iz Odese. V dresu Černomoreca bi moral debitirati ravno v tednu, ko je Rusija začela svojo invazijo, a so se načrti čez noč postavili na glavo. Požeg Vancaš je iz Odese preko Romunije pobegnil na varno, vse od takrat pa je iskal (vsaj kratkoročne) rešitve za nadaljevanje sezone. Slabe tri mesece kasneje se je dogovoril s prvoligašem iz Kazahstana, ekipo Tobol Kostanay.

Na severu Kazahstana bo tako po vsej verjetnosti ostal vse do konca tega koledarskega leta, ko se kazahstanska klubska sezona konča. Prvoligaško dogajanje se je tam šele dobro začelo; ekipe so odigrale sedem krogov, Tobol pa s tremi zmagami trenutno zaseda peto mesto.

Članki iz rubrike