Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.04.2022 09:47:19
Deli članek:

V Salzburgu so se DOKONČNO ODLOČILI! TAKA je prihodnost Benjamina Šeška!

Reuters

Salzburg je znan po tem, da odlično dela z mladimi nogometaši, ki jih potem tudi zelo dobro proda večjim klubom.

Med fanti, ki se jim obeta odličen prestop, se redno omenja tudi Benjamin Šeško. Slovenski reprezentančni napadalec je star 18 let in je zaradi svoje postave ter predstav, ki jih kaže na zelenici, izjemno zanimiv številnim evropskim velikanom. V zadnjem času se je precej govorilo o tem, da bi lahko odšel v Bayern.

V tej sezoni je imel sicer nekaj težav s poškodbami, v dozdajšnjih 30 nastopih v vseh tekmovanjih pa je zabil devet golov in prispeval sedem podaj. Prvo ime Salzburga je trenutno najboljši strelec ekipe Karim Adeyemi, 20-letni Nemec nigerijskih korenin je v 38 tekmah zbral 20 golov in pet asistenc, poleti pa bo zagotovo zapustil Mozartovo mesto.

Mnogi so v tem videli priložnost, da bo Šeško dobil še več priložnosti in bo nekako prevzel Adeyemijevo vlogo v ekipi. Toda iz Salzburga vseeno prihaja informacija, da se je klub praktično že vse dogovoril okoli prihoda novega napadalca. Od prvega julija bo tako njegov član postal 23-letni Brazilec Fernando.

Gre za napadalca, ki se je pred štirimi leti iz Palmeirasa preselil k Šahtarju iz Donecka. Ta ga je leta 2019 za pol sezone posodil Sportingu, v tekočem tekmovalnem obdobju pa je bil do prekinitve ukrajinskega prvenstva zaradi vojne drugi strelec Šahtarja. Fernando je skupno zbral 14 nastopov v vseh tekmovanjih in zabil osem golov, Salzburg, ki v njem vidi Adeyemijevega naslednika, bo zanj odštel dobrih šest milijonov evrov.

Profimedia