Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.02.2022 12:17:48
Deli članek:

LEGENDA, hvala za vse!!! Kariero je končal ljubljenec slovenskih nogometnih navdušencev! (video)

m24.si

Nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant je sklenil igralsko kariero.

Nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant Zlatko Dedić je končal nogometno kariero. Slovenski napadalec, ki je bil od lanskega poletja brez kluba, pred tem je nazadnje igral v Avstriji, je novico o koncu kariere razkril na družabnih omrežjih, navijači in oboževalci pa so ga hitro zasuli s takšnimi in drugačnimi sporočili. Med drugim ne manjka zahval, ne nazadnje je ravno on tisti, zaradi katerega je Slovenija zaigrala na svetovnem prvenstvu leta 2010.

Zagotovo se spomnite tistega zimske dne, ko je Slovenija na povratni tekmi v nabito polnem Ljudskem vrtu z 1:0 premagala Rusijo in si zagotovila nastop v Južni Afriki, veliki junak pa je bil takrat Dedić, ki je edini zadetek na tekmi dosegel v 44. minuti.
Prva tekma v Moskvi se je končala z 2:1 za domače nogometaše, Slovenija pa je napredovala po zaslugi zadetka v gosteh.
"Ko si star 19,20 let si rečeš: 'Pred mano je še cela kariera'. Nato pa se vse tako hitro zgodi in se nenadoma zbudiš ter ugotoviš, da je napočil čas tudi zate. Čas, ko je potrebno sprejeti odločitev o koncu nogometne kariere.
Rad bi se zahvalil vsakomur, ki me je na katerikoli način spremljal in spodbujal na tej izvrstni poti. Posebna zahvala gre mojim soigralcem, zdravniškim ekipam, trenerjem in svetovalcem ter vodstvu vsakega kluba v katerem sem igral.
Hvala navijačem! Bilo je ogromno lepih trenutkov in vsakič, ko pomislim kako ste skandirali moje ime, se v meni prebudijo posebni občutki.
Posebna zahvala gre moji družini, ki mi je stala ob strani in tako mlademu fantu zaupala in omogočila odhod v tujino. Moji boljši polovici in mojima dvema otrokoma pa gre največja zahvala in hkrati opravičilo, kajti oni so tisti, ki so se marsičemu odrekli in najbolj pogrešali mojo prisotnost doma.
Nogometni svet je od vedno del mene in tako bo tudi v prihodnje.
Kmalu se spet vidimo! Hvala. Vaš Zlatko," je zapisal v ganljivem sporočilu svojim oboževalcem.

m24.si