GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
1 29.08.2021 07:34:34

Velik ŠOK v serie a! Ste videli, kaj sta SLOVENCA naredila zvezdniškemu JUVENTUSU?! (video)

Profimedia
Nogometaši Atalante so v 2. krogu italijanskega prvenstva gostili Bologno in kljub prevladi igrali le 0:0. Slovenski reprezentant Josip Iličić je igral do 85. minute za Atalanto.

Presenečenje pa je pripravil Empoli s Petrom Stojanovićem in Leom Štulcem, saj je v Torinu z 1:0 premagal Juventus. V Torinu so gostje povedli v 21. minuti, ko se je med strelce vpisal Leonardo Mancuso. Juventus je v prvem polčasu bolj ali manj razočaral svoje navijače. Čeprav je imel več strelov in pobudo v drugem polčasu, pa so se gostje, ki so imeli žogo praktično enako dolgo kot črno-beli favoriti, dobro borili in držali minimalno prednost, na trenutke pa tudi sami poskrbeli za nekaj dela Wojciecha Szczesnyja. Stojanović je igral celo tekmo za goste in dobil rumeni karton, Štulac pa je v igro vstopil v 70. minuti.

Iličić je bil na dvoboju Atalante in Bologne eden nevarnejših na igrišču, tudi nekajkrat zagrozil, posebej v prvem polčasu je bil enkrat blizu zadetka, sicer pa so imeli igralci iz Bergama 12 strelov, od tega tri v okvir vrat. Ob tem so gosti, ki so le enkrat merili v okvir vrat, devet strelov še blokirali.

Precej bolj učinkoviti so bili igralci Lazia, ki so s 6:1 odpravili Spezio. Ciro Immobile je že v prvem polčasu prišel do "hattricka", ko je zadel v peti, 15. in drugi minuti sodniškega dodatka prvega dela. Pred svojim tretjim golom je zgrešil strel z bele pike.


V drugem polčasu so delo pri Laziu dokončali Felipe Anderson, Elseid Hysaj in Luis Alberto, ki je bil tudi podajalec pri treh zadetkih. Za Spezio, ki je od 54. minute igrala brez izključenega Kelvina Amiana, je zadel Daniele Verde, ki je v četrti minuti poskrbel celo za vodstvo gostov.

Fiorentina pa je premagala Torino z 2:1. Nicolas Gonzalez v 42. in vse bolj iskani srbski napadalec Dušan Vlahović v 70. minuti sta bila strelca za Fiorentino. Simone Verdi pa je v 89. minuti postavil končni izid z golom za Torino.

Že v petek so nogometaši Udineseja in Venezie odprli 2. krog. Videmčani so novinca v ligi, pri katerem je slovenski reprezentant Domen Črnigoj igral do 71. minute, premagali s 3:0. V večerni tekmi je branilec naslova Inter iz Milana, pri katerem je Samir Handanović branil celo tekmo, v gosteh premagal Verono s 3:1.

V nedeljo bodo še preostale štiri tekme. Genoa bo gostila Napoli, Sassuolo Sampdorio (18.30), Milan Cagliari in Salernitana Vida Belca Romo (20.45).

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike