Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
2 22.05.2021 21:10:54

Jan Oblak ŠPANSKI PRVAK z Atleticom

Profimedia
V Španiji je odločitev o nogometnem državnem prvaku padla v zadnjem krogu. Atletico Madrid z Janom Oblakom je enajstič v zgodovini postal prvak. V zadnjem krogu je zmagal v Valladolidu z 2:1 in na koncu osvojil dve točki več kot Real Madrid, ki je danes ugnal Villarreal z 2:1. Tretje mesto je zasedla Barcelona.

Jan Oblak je bil proglašen za najboljšega vratarja španskega prvenstva. Na osemintridesetih tekmah je prejel 25 zadetkov. Prvi strelec LaLige je osmič postal Lionel Messi s 30 zadetki.

Tako kot celotno prvenstvo je bil tudi zadnji krog nadvse dramatičen. Atletico Madrid je potreboval zmago na gostovanju pri Valladolidu, ki bi se lahko hkrati z zmago rešil izpada.

Domačini so povedli že v 18. minuti po hitrem protinapadu Oscarja Plana. Istočasno je v Madridu potekala tekma med Realom, ki je potreboval spodrsljaj Atletica in zmago proti Villarrealu. A le dve minuti po zadetku Valladolida, se je Real znašel v zaostanku 0:1. Za Villarreal je zadel Yeremi Pino.

Drugi polčas je prinesel preobrat na obeh prizoriščih. Atletico Madrid je izenačil istočasno, ko so v Madridu sodniki po pregledu videoposnetka razveljavili zadetek Karima Benzema. Strelec za Atletico je bil po lepem preigravanju in udarcu z roba kazenskega prostora Angel Correa (57.).



Navijači Atletica so deset minut kasneje skakali do neba. Luis Suarez je namreč iz hitrega protinapada zadel za 2:1. Jan Oblak in soigralci so do konca zadržali vodstvo, tudi Real Madrid pa je v zadnjih petih minutah prišel do treh točk. Zadela sta Karim Benzema v 87. minuti in Luka Modrić v 92.

V naslednji sezoni bodo poleg Atletica v ligi prvakov igrali Real Madrid, Barcelona in Sevilla, morda tudi Villarreal, ki je zasedel sedmo mesto, a si lahko elitno tekmovanje zagotovi, če bo v sredo v finalu evropske lige premagal Manchester United. Sicer bo igral v novoustanovljeni konferenčni ligi.

Real Sociedad in Betis bosta v prihodnji sezoni nastopala v evropski ligi, v drugo ligo pa se selijo Huesca, Valladolid in Eibar.

Sezona španskega prvenstva se bo končala v nedeljo s tekmama Granada - Getafe in Sevilla - Alaves.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike