evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 22.05.2021 19:40:41

VELIKI INTERVJU, ki smo ga vsi čakali! Lionel Messi ŠE NIKOLI TAKO OSEBNO... in posebno (VIDEO)

Lionel Messi je predčasno na počitnicah, v današnjem zadnjem krogu španskega prvenstva ne pomaga soigralcem pri Barceloni.

V pričakovanju Cope Americe se bo lahko najboljši nogometaš na svetu vsaj nekoliko spočil pred reprezentančnimi obveznostmi. Še pred oddihom pa je Messi v pogovoru za argentinski Ole razkril marsikaj. Ob 25. obletnici uglednega časopisa je športnik, ki je v četrt stoletja najbolj obeležil vsebino, prejel posebno priznanje - med drugimi darili tudi personalizirano izdajo. Ustvarjalci časopisa, Argentina in celotni svet pa smo dobili intervju z veliko začetnico. Messi osebno in posebno...

Messiju ob koncu junija poteče pogodba z Barcelono. Vprašanje številka ena je, ali se bo Argentinec sploh vrnil v katalonsko prestolnico, pogodbe namreč še vedno ni podaljšal. O njegovem odhodu in spremembo ob koncu kariere pa je bilo v minulih mesecih ogromno govora.

Bolj kot o koncu je Messi govoril o svojih začetkih v Barceloni. "Odločitev, da podpišem za Barcelono, je bila težka. Nisem imel veliko časa za razmislek, moral sem se hitro odločiti. Ko sem zapuščal Rosario, sem jokal. Vse sem pustil za seboj."

"Danes imajo otroci mobitele, v mojih časih pa ni bilo tako, ni bilo niti družbenih omrežij. Domače sem lahko kontaktiral le po pošti ali preko stacionarnega telefona. Zaradi prevelike oddaljenosti, sem izgubil stik s številnimi prijatelji."


Argentinec je vsak premor (poletni in zimski) izkoristil za skok v domači Rosario, kjer je bil v krogu svoje družine. "Po vsakem oddihu, ko se vračam v Evropo, postanem žalosten. Še vedno težko zapuščam Rosario, obenem pa seveda želim nadaljevati z nogometom in oditi v Barcelono." Ta odgovor je dvignil veliko prahu med navijači Newell's Old Boysov, saj jim daje upanje, da bi se Messi vrnil v klub, kjer je tudi začel igralsko kariero.

Messi je v pogovoru še razkril, da mu je izredno žal, ker ni vzel dresa od dveh Brazilcev, ki sta igrala za Real. "Žal mi je, ker si na začetku kariere nisem priboril dresa Ronalda in Roberta Carlosa. V mlajših letih sem ju občudoval. Resnica je takšna, da v preteklosti o tem nisem dovolj razmišljal, zdaj, ko sem starejši, pa bi rad imel ta dva dresa."

Zakaj je pustil rasti brado? "Ah, prej sem imel pogodbo z Gillettom, zato sem moral biti zaradi pogodbe dobro obrit. Ko je pogodba potekla, sem se odločil, da se nekaj časa ne bom bril. Zdaj se brijem, kot to želim."

Ves prosti čas uživa s svojo družino - z ženo in tremi otroki. "Imam srečo, da imam veliko prostega časa. Otroke vozim v šolo, na trening nogometa, na druge aktivnosti ... V tem uživam. Veliko staršev nima te možnosti. Takšen je bil tudi moj oče, ki je cele dneve delal, da bi imela naša družina kolikor toliko spodobno življenje."

Messi je med intervjujem postal zelo oseben. "Včasih je biti težko Messi. Včasih želim biti običajna oseba in delati stvari, kot vsi drugi. Včasih je mučno oditi v trgovino. Niti ne gre za to, da me vsi prepoznajo in se želijo fotografirati z menoj, a pride dan, ko se ne počutim dobro in ne želim videti nikogar. Takrat nisem razpoložen. No, s tem moram živeti in nimam se pravice pritoževati."

Članki iz rubrike