Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
1 26.04.2021 07:11:11

Kakšen ŠOK za OBLAKA! To, kar se je ATLETICU zgodilo v 85. minuti, jih lahko stane NASLOVA! (video)

Profimedia
Je to konec sanj za naslov španskega prvaka za Atletico?

Nogometaši Barcelone so v 32. krogu španskega državnega prvenstva v gosteh z 2:1 ugnali moštvo Villarreala in se po porazu vodilnega Atletica iz Madrida proti Athleticu iz Bilbaa (1:2) znašli v položaju, ko imajo pred zadnjimi šestimi tekmami vse v svojih rokah.

Na lestvici je sicer na prvem mestu ostal Atletico slovenskega reprezentanta Jana Oblaka. Varovanci Diega Simeoneja imajo na vrhu 73 točk, za njimi pa sta z dvema točkama zaostanka drugi Real Madrid in tretja Barcelona. Četrta je Sevilla s 70 točkami. Vsi na vrhu z izjemo Kataloncev so odigrali 33 tekem, blaugrano pa zaostali obračun proti Granadi čaka v četrtek, 29. aprila. Morda odločilni medsebojni dvoboj Atletica in Barcelone pa prihaja v 35. krogu 8. maja.

Za zmago Kataloncev je oba zadetka prispeval Francoz Antoine Griezmann. Dvoboj so varovanci Ronalda Koemana bolje začeli in imeli dve lepi priložnosti za vodstvo. Vratar rumene podmornice Sergio Asenjo je v 16. minuti z golove črte posredoval po strelu Frenkieja de Jonga, dve minuti kasneje pa je ubranil še strel Lionela Messija.

V 27. minuti je Villarreal v vodstvo popeljal Samuel Chukwueze, potem ko je preigral Marc-Andreja ter Stegna v vratih blaugrane. Toda že sedem minut kasneje je po dveh zadetkih Griezmanna Barca vodila. Villarreal je v zadnje pol ure igral z igralcem manj, si prizadeval za izenačenje, a so gosti zanesljivo ubranili vse njihove poskuse.

Atletico je imel priložnost, da bi se oddaljil od tekmecev v boju za naslov, a je na zahtevnem gostovanju na San Mamesu v Bilbau ostal praznih rok. Domači so v deveti minuti izpeljali lep protinapad, z glavo pa je Alejandro Berenguer matiral Oblaka, ki je bil brez moči.

V nadaljevanju so rdeče-beli prevladovali, a zaradi neučinkovitih zaključkov niso ogrozili Unaija Simona v vratih Baskov. Na koncu je prav Simon v 77. minuti z nespametnim posredovanjem omogočil Stefanu Saviću izenačenje po podaji iz kota. Devet minut kasneje pa je po močnem strelu z glavo Iniga Martineza Oblak klonil še drugič za zmago Athletica.

Rdeče-beli ostajajo prvi na lestvici, a bodo morali v zadnjih krogih upati na spodrsljaj Kataloncev, če se želijo prvič po sezoni 2013/14 veseliti naslova državnih prvakov.

Madridski Real je že v soboto doma igral neodločeno z neugodnim Betisom (0:0), Sevilla pa je danes na domačem stadionu Ramon Sanchez Pizjuan ugnala Granado z 2:1.

Članki iz rubrike