Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 29.01.2021 11:08:29

Leo Štulac igra v ŽIVLJENJSKI FORMI. Ne, o tem NOČEM RAZMIŠLJATI!

Že peto sezono je del 'calcia'. Po Venezii in Parmi je Leo Štulac zdaj eden najmočnejših členov Empolija, ki je po 19 odigranih tekmah nekoliko presenetljivo na vrhu lestvice serie B.

Tako kot med italijansko elito je nadvse zanimivo tudi dogajanje v drugem kakovostnem razredu italijanskega nogometa. Po 19 krogih je na vrhu lestvice serie B Empoli z Leom Štulcem v eni od glavnih vlog, štiri točke manj imata Monza in Salernitana z Vidom Belcem med vratnicama. Otrok Kopra je v sijajni formi, trener Alessio Dionisi mu neizmerno zaupa, kar zelo nazorno razkriva podatek, da je bil na vseh tekmah član začetne enajsterice. Dvakrat se je vpisal med strelce, mediji pri zahodnih sosedih so polni pohval na njegov račun, tudi sam zadovoljstva ne skriva.


Nimam pripomb

"Za menoj je zares super obdobje. Vse je tako, kot sem si lahko le želel, nimam nikakršnih pripomb," se je nasmejal 26-letni vezist. "Tudi s svojimi igrami sem nadvse zadovoljen. Odkar sem v Italiji, takšnega nogometa še nisem igral. Še več. Veste, kaj, boljšega nogometa še nikoli nisem igral, tudi moje počutje je vrhunsko. Ekipa je prav tako na visoki kakovostni ravni, igramo lepo, rezultati so odlični, zaradi česar sem razumljivo vesel. Ko je tako, je vse lažje," je z opaznim zadovoljstvom v glasu nadaljeval Leo Štulac.
Pred začetkom sezone si tako uspešnega in hkrati všečnega Empolija ni drznil napovedati nihče. "Vse se je 'poklopilo', veliko je nedvomno odvisno od trenerja. Je mlad, mlada je tudi ekipa. Odlično se razumemo, ogromno se pogovarjamo, ozračje v slačilnici je temu primerno. Veliko je dejavnikov in okoliščin, ki so prispevali k temu, da so rezultati tako dobri, ampak z doseženim se ne smemo zadovoljiti. Niti po naključju ne smemo postati lahkomiselni, temveč moramo delati še boljše, da bi ohranili želeno pripravljenost, jo morda še nadgradili in tudi v prihodnje dosegali takšne rezultate."

leo stulac jk
Jurij Kodrun

Združujemo všečnost in uspešnost

Za serie B velja, da je zelo zahtevna liga. Tekmovalna, bojevniška. Zelo redke so ekipe, ki se borijo za najvišja mesta in se lahko pohvalijo tudi z umetniškim vtisom, Empoliju to uspeva. "Drži, da je liga takšna, ampak Empoli kot klub si že vrsto let prizadeva, da bi igral lepo. Znan je po tem in dokazuje, da je mogoče biti tako tako uspešen kot všečen," je poudaril Leo Štulac.
Glede na trenutni položaj na lestvici bi lahko sklepali, da je moštvo pod velikim pritiskom napredovanja med prvoligaše. "V pričakovanju začetka prvenstva se nismo pogovarjali o tem, da bi morali biti prvi, da bi se morali uvrstiti v serie A. Nismo razmišljali na tak način ob zavedanju, da imamo mlado zasedbo in da je v ligi veliko zelo dobrih ekip. Na srečo nam je steklo odlično, trenutno smo na vrhu, kar je sijajno, vendar nismo pod pritiskom, nismo obremenjeni s prvim mestom. Kakopak želimo še naprej biti dobri in trudili se bomo po najboljših močeh, da bi bilo tako, ampak osredotočeni smo le na vsak naslednji izziv. Živimo od tekme do tekme, prav tako nikakor ne smemo zanemariti, da nas čaka še ogromno preizkušenj, marsikaj se lahko še spremeni. Seveda pa bi se slepili, če bi govorili, da se zdaj, ko nam gre kot po maslu, pričakovanja niso povečala. Povsem človeško je, da se tekmovalni apetiti stopnjujejo, a bom še enkrat ponovil, da serie A ni breme, s katerim bi se morali soočiti. Kar pa seveda ne pomeni, da ne bomo storili vsega, da bi si zagotovili napredovanje, toda do konca je res še zelo, zelo daleč. Favoritov je kar nekaj, dobrih moštev ne manjka, prvenstvo bo gotovo izjemno zanimivo. Seveda pa je velika škoda, da ni gledalcev. Še posebej manjkajo ob takšnem nizu rezultatov, z navijači bi bilo lepše. Ni prijetno. Čudno je, a ni nam preostalo drugega, kot da se navadimo na prazne tribune in tudi pred takšno kuliso kažemo vse svoje sposobnosti," je pripovedoval eden od najmočnejših členov Empolija.

O morebitnem odhodu nočem razmišljati

Dobre igre seveda niso ostale neopažene in na uho nam je prišla informacija, da ni povsem izključeno, da bi utegnil že v tem prestopnem roku zamenjati klubske barve. Dve leti in pol pred iztekom pogodbe. Po poročanju medijev pri zahodnih sosedih naj bi na njegov naslov priromalo nekaj mikavnih ponudb. "Kolikor vem, dovolj konkretne ni bilo, poleg tega o morebitnem odhodu nočem razmišljati. Ker uživam, rad bi nadaljeval zgodbo z Empolijem. Tudi zato, ker se v Italiji prvič borim za najvišja mesta, kar je nova in izjemno koristna izkušnja. Osredotočen sem zgolj in samo na to, da bi še naprej igral čim bolje in pomagal ekipi do želenih dosežkov. Naslednji korak v karieri bom imel v mislih, ko bo prišel čas za to," je dejal 26-letni vezist, ki je do zdaj trikrat zaigral v dresu slovenske reprezentance v ligi narodov. Od zadnjega je minilo že krepko več kot dve leti. "Popolnoma jasno je, da si vsak želi zastopati barve svoje države, glede tega nikakor nisem izjema. Vsekakor bi rad igral za izbrano vrsto. Če bi bil vpoklican, bi bilo to nekaj izjemnega, ampak vemo, kdo o tem odloča. Moja naloga je še naprej igrati najboljše, kar znam, in si poskušati zagotoviti vabilo selektorja. Želim si, da bi se to zgodilo. Upam, da se bo, to so sanje."

Značke: leo-štulac, empoli

Članki iz rubrike