baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

mirjam poterbin portret 1 Lady

Z mladostno energijo v petdeseta

Marine Le Pen Necenzurirano

Populistična desnica nima rešitev, ker jih ni ...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Aleksander Čeferin, Princ William Njena.si

S tem znanim Slovencem je bil na tribunah ujet ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 29.01.2021 10:31:38

BOMBA! Nastaja SUPERLIGA PRVAKOV, spremembe bodo VELIKANSKE! Državna prvenstva bodo morala ...

Profimedia
Prve konkretne podrobnosti o spremembah, ki jih za svoje najmočnejše klubsko tekmovanje pripravlja Uefa.

Kako ligo prvakov narediti še bolj zanimivo? V zadnjih sezonah je vse več očitkov, da je skupinski del tega tekmovanja neatraktiven in nezanimiv. Manjkalo naj bi predvsem tekem, na katerih bi se med seboj pomerili evropski velikani, nekaj takšnih obračunov, ki smo jim priča v izločilnih dvobojih lige prvakov, je po mnenju nogometne javnosti premalo.

Nekateri evropski klubi so se pred časom že povezali in pripravili osnutek novega tekmovanja, ki bi se imenoval 'superliga'. Gre za tekmovanje zaprtega tipa, v katerem bi imeli prostor zgolj tisti največji evropski klubi, ta ideja pa je naletela na neodobravanje evropske nogometne zveze, ki pravi, da bi to pomenil konec za manjše klube. Slednjim so prihodki iz lige prvakov nadvse pomembni, z uvedbo 'superlige' pa bi bilo teh precej manj.

Hkrati so vse glasnejši namigi o novem tekmovanju na noge spravili vse pri evropski nogometni zvezi, ki je zavihala rokave in pospešeno začela razmišljati o prenovitvi aktualne lige prvakov. Zdaj so se v javnosti pojavili prvi konkretni predlogi, nekatere večje spremembe pa bodo morale sprejeti tudi najmočnejše evropske lige.



Ligo prvakov naj bi leta 2024 zamenjala 'superliga prvakov', predsednik Uefe Aleksander Čeferin pa naj bi že pred tedni najel skupino strokovnjakov, ki se pospešeno ukvarja s tem projektom.

Uefa se ob tem pogaja s petimi predstavniki združenja evropskih klubov, med njimi tudi z madridskim Realom, ki je eden največjih zagovornikov 'superlige'. Večji nogometni klubi naj bi imeli v novem tekmovanju precej večjo vlogo tudi pri sprejemanju odločitev in sprememb, dejstvo pa je, da bodo morala določene spremembe sprejeti tudi državna prvenstva.

Nova liga naj bi se igrala ob koncu tedna, lige po Evropi pa bi morale več tekem organizirati sredi tedna, število klubov v prvenstvih zmanjšati na 18 oziroma 16 klubov, ob tem naj bi se igralo zgolj eno pokalno tekmovanje s petimi ali celo štirimi krogi.

Značke: uefa, liga-prvakov

Članki iz rubrike