ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
16 05.01.2021 10:41:40

KAJ SE DOGAJA? Pogrešan je Čeferinov PRIJATELJ, ki je slovenski vladi poskušal ...

Vse več svetovnih medijev poroča o izginotju kitajskega poslovneža Jacka Maja.

Jack Ma, prvi človek kitajskega spletnega giganta Alibabe in eden najbogatejših ljudi na Zemlji, je preprosto izginil. Nekateri svetovni mediji govorijo o pravcatem skrivnostnem primeru pogrešane osebe, vsi pa poudarjajo, da Jacka Maja v javnosti ni bilo na spregled že več kot dva meseca – kar je zanj izrazito nenavadno. Sploh ker bi se v tem času moral pojaviti na nekaj vnaprej napovedanih dogodkih. Predvsem na zaključku lastnega resničnostnega šova, katerega producenti so celo odstranili njegovo fotografijo s spletne strani. 

Majevo izginotje je še toliko več pozornosti vzbudilo, ker v popolnosti sovpada z njegovimi kritikami, ki jih je v kontroverznem govoru 24. oktobra izrekel na račun kitajskega bančnega, ekonomskega in političnega sistema. Med drugim je vse skupaj označil za 'klub starih gospodov' in pozval k modernizaciji ter spremembam. Od tedaj se v javnosti ni pojavil v živo, pa tudi ne prek kakšne objave na spletu ali na družbenih omrežjih. Celo promocijske videe, v katerih bi po napovedih moral nastopati, so posneli brez njega. 

Ma je slovenski javnosti sicer znan kot poslovni partner Aleksandra Čeferina in njegov, kot se je večkrat izrazil, prijatelj. Jack Ma je bil tisti, ki ga je Čeferin poklical v trenutkih največje stiske na začetku epidemije, ko je najprej Sloveniji doniral prvo pošiljko zaščitnih mask, nato pa tudi uredil možnosti za nakup dodatnih pošiljk. Ta posel je nato v zelo odmevnem zapletu padel v vodo, ob kar se je Čeferin večkrat odmevno obregnil.     

Značke: alibaba, jack-ma, čeferin

Članki iz rubrike