pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 13.12.2020 21:59:02

ZAKAJ NI IGRAL ILIČIĆ? Trener Atalante pojasnjeval: 'Razočaran sem ...'

Profimedia
Atalanta je v 11. krogu italijanske nogometne lige brez pomoči Josipa Iličića premagala Fiorentino s 3:0.

Nedeljske obračune je odprl dvoboj Cagliarija in Interja. V prvem polčasu so favoriti iz Milana zapravili kar nekaj izjemnih priložnosti oziroma je strele serijsko ustavljal vratar domačih Alessio Cragno. Za nameček pa so nogometaši s Sardinije povedli z edinim strelom v okvir vrat v prvem delu, zadel je Riccardo Sottil v 42. minuti. V 77. minuti je Inter le izenačil prek Nicoloja Barelle, v 84. minuti pa je minuto po vstopu v igro z glavo zadel Danilo D'Ambrosio za 2:1. Zmago gostov, ki so drugi na lestvici, je v sodniškem dodatku po protinapadu potrdil Romelu Lukaku. Samir Handanović je branil celo tekmo.

Atalanta je gostila Fiorentino. Iličić je tekmo začel na klopi in tam tudi obsedel do konca, tako kot Alejandro Gomez, ki se je pred dnevi po poročanju medijev sprl s trenerjem Gian Pierom Gasperinijem in ga v Italiji že selijo v nov klub v zimskem prestopnem roku. Kljub temu pa so njegovi soigralci zasluženo povedli v 44. minuti z golom Robina Gosensa. V 55. minuti je Ruslan Malinovskij s prostega strela povišal na 2:0, v 53. pa je prvi Atalantin gol z glavo v sezoni dosegel Rafael Toloi.

"Na koncu koncev moramo zaupati in biti pripravljeni poslušati. Ne vem, kako se bo to razpletlo," je položaj glede spora z Gomezom na tekmi lige prvakov z Midtyjllandom italijanskim medijem opisal Gasperini in dodal: "Razočaran sem, da so mediji v vse skupaj vpletli tudi Iličića, ki s tem ni imel prav ničesar." Tudi Iličić je na družbenih omrežjih zanikal vpletenost v spor, a kot poudarjajo italijanski mediji, se je očitno vendarle moralo zgoditi nekaj resnega na omenjeni tekmi z Danci.



Zajc, ki ni dobil priložnosti za igro, je z Genoo gostil branilca naslova Juventus (ima toliko točk kot tretjeuvrščeni Napoli), ki je povedel v 57. minuti, ko je zadel Paulo Dybala. Domači so izenačili že v 61. minuti, ko je skoraj iz mrtvega kota zadel Stefano Sturaro. V 78. minuti je za novo vodstvo Juventusa poskrbel Cristiano Ronaldo, ko je unovčil najstrožjo kazen. Zanj je bil to deveti gol sezone, desetega pa je dosegel v 89. minuti, ko je znova zadel z bele pike. Ronaldo se je s tem izenačil na vrhu lestvice strelcev z Zlatanom Ibrahimovićem.

Njegov Milan, ki vodi na lestvici, bo ob 20.45 gostil Parmo Jasmina Kurtića, Ibrahimović pa zaradi poškodbe ne bo igral.

Zelo zanesljivo zmago je vpisala Roma, ki je v gosteh ugnala Bologno s 5:1 (vsi zadetki so padli v prvem polčasu), Napoli pa je z zmago nad Sampdorio z 2:1 na tretjem mestu lestvice.

Članki iz rubrike