mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 27.07.2020 11:35:32

To pa ni dobro! Pred Rožmanom so TEŽKI ČASI, predsednik pred finalom napovedal, da so ...

Jurij Kodrun
Pred Rijeko in njenim trenerjem so težki časi.

Korona je v svetu športa naredila ogromno škodo, med tistimi, ki najbolj občutijo krizo, pa je nogometni svet. Prihodki klubov se se drastično znižali, sponzorji krčijo stroške, prihodkov od prodaje vstopnic praktično ni, v naslednji sezoni bodo številni klubi na zahtevni preizkušnji.


Rijeka Simona Rožmana si je s tretjim mestom v hrvaški ligi zagotovila kvalifikacije za ligo Europa, predsednik kluba je s prikazanim zadovoljen, vse skupaj bo še toliko bolje, če bodo v soboto dvignili pokal za zmagovalca pokalnega tekmovanja.

Toda težji del šele prihaja, ko bo čisto konec sezone, se bo začel nekoliko drugačen boj. Damir Mišković ne vidi svetle prihodnosti, storiti bo moral vse, da klub obdrži nad vodo. "Tako kot je nam, tako je vsem. Zaradi pandemije je zelo težko. Vsi izgubljamo denar, vsi komaj čakamo prestopni rok. To ni nobena skrivnost. Zapravljali smo denar, prihodkov pa ni. Vsi imajo takšen problem, tudi naša Rijeka. To je zdaj stvar preživetja," je dejal prvi mož Rijeke in poslal zelo jasno sporočilo slovenskemu strategu. Na prodaj so vsi igralci, Simon Rožman bi v naslednji sezoni utegnil imeti drastično spremenjeno zasedbo. "Odkar sem tukaj, neprestano poslušam, da je konec lepe reške zgodbe in da razpadamo. Rijeka pa stalno igra v Evropi, stalno je pri vrhu hrvaške lige, ima en naslov državnega prvaka, tri pokalne in še in še. Da, razpadli bomo, če ne bomo pametno poslovali in nekaj zaslužil s prestopi. Vsak igralec Rijeke je na trgu. Vsi nam lahko oddajo ponudbo, bodisi domač bodisi tuj klub," je med drugim za hrvaške medije dejal Mišković in zaključil, da cilji vedno ostajajo enaki. "Napredovati v Evropi, v pokalu pa ostati čim dlje v igri," je dodal hrvaški poslovnež.

Članki iz rubrike