Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 21.07.2020 22:01:15

Atalanta brez Iličića skočila na drugo mesto

Profimedia
Nogometaši Atalante, za katero zaradi poškodbe znova ni igral Slovenec Josip Iličić, so v prvem dvoboju 35. kroga italijanskega prvenstva premagali Bologno z 1:0. S tremi točkami je klub iz Bergama skočil na drugo mesto lestvice, nastop v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2020/21 pa so si Iličić in soigralci zagotovili že v prejšnjem krogu.

V elitnem evropskem klubskem tekmovanju bosta v prihodnji sezoni zagotovo nastopila še vodilni Juventus in trenutno tretji Inter Samirja Handanovića. V zadnjih štirih krogih pa se jim bo v primeru osvojitve dveh točk pridružil še Lazio.

Vse tri omenjene klube dvoboji 35. kroga čakajo v sredo in četrtek. Inter bo v sredo gostil Fiorentino, Juventus in Lazio pa se bosta v četrtek pomerila proti Udineseju oziroma Cagliariju, za katerega igra Valter Birsa.

Od klubov s slovenskimi predstavniki bo Parma Jasmina Kurtića v sredo gostila Napoli. Lecce, za katerega igra Žan Majer, bo gostila predzadnjo Brescio, Sampdorio Vida Belca pa na domačem stadionu čaka mestni derbi z Genoo.


Atalanta za vodilnim Juventusom s tekmo več po zmagi proti Bologni zaostaja šest točk in ohranja minimalne upe v boju za naslov prvaka. Edini zadetek na današnji tekmi je z natančno odmerjenim strelom dosegel Kolumbijec Luis Muriel v 62. minuti.

Že pred tem so nogometaši obeh moštev kot po tekočem traku zapravljali priložnosti, še najbližje zadetku pa je bil nekdanji član Atalante, ki zdaj igra za Bologno, Moussa Barrow. Ta je v prvem polčasu zadel vratnico, pripravil pa si je še nekaj priložnosti iz ugodnih položajev.

Vseeno varovanci Siniše Mihajlovića niso prišli do zadetka, s čimer ostajajo na 10. mestu lestvice. Dvoboj je sicer zaznamovalo tudi glasno prerekanje med obema trenerjema. Sodnik obračuna je stratega Atalante Gian Piera Gasperinija zaradi dveh rumenih kartonov izključil, Mihajlović pa jo je odnesel z rumenim kartonom.

Italijansko prvenstvo se bo končalo 2. avgusta.

Značke: nogomet, italija, ilicic

Članki iz rubrike