pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
1 21.07.2020 20:45:49

Za REKORDNO ODŠKODNINO! Slovenskemu prvoligašu uspel veliki met, izpolnila se mu je velika želja! (foto)

Grega Wernig
Avstrijski nogometaš Arnel Jakupović bo tudi po izteku posoje iz italijanskega Empolija nosil dres nogometnega kluba Domžale. To je v torek sporočil slovenski prvoligaš, ki je z 22-letnim napadalcem sklenil pogodbo do 31. maja 2023.

Jakupović je v tej sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije in pokalu dosegel 13 golov na 31 tekmah. Domžale so na spletni strani zapisale, da gre pri prestopu 22-letnega napadalca za rekordno odškodnino kluba, številk pa klub ni navedel.

Jakupović je v Domžale prišel septembra lani, ko ga je v Slovenijo posodil Empoli. S tem italijanskim drugoligašem je imel Avstrijec veljavno pogodbo do konca sezone 2020/21, a so se z Domžalčani očitno dogovorili o višini odškodnine.


V svoji karieri je Jakupović nosil še drese mladinske ekipe Juventusa, Sturma in Middlesbrougha, za avstrijske mlajše selekcije pa je zbral 49 nastopov. Kariero je sicer začel pri dunajski Austrii.

"Zelo sem vesel, da kljub izteku posoje ostajam v Domžalah. Kot sem dejal ob septembrskem prihodu, Domžale so moja življenjska priložnost, zato sem ponujeno zgrabil z obema rokama. Klub prav tako velja za zelo urejeno okolje, zato se prihajajočih izzivov že veselim," je ob podpisu dolgoročne pogodbe za klubsko spletno stran dejal napadalec Domžal, športni direktor Matej Oražem pa je dodal: "Arnel je v času pri nas dokazal, da premore izjemen talent, zato smo se odločili, da naredimo vse, kar je v naši moči, da ga obdržimo. Vsekakor je v teh časih plačevanje odškodnin precejšen zalogaj, ampak ker vemo, kako odločen je Arnel še dodatno napredovati v svoji karieri, odločitev ni bila težka. Po pogajanjih z Empolijem smo hitro našli skupni jezik, za kar se jim iskreno zahvaljujem, tako kot tudi za profesionalen in iskren odnos."

Domžale v sezoni, ki jo je prekinila epidemija novega koronavirusa, čaka še tekma zadnjega, 36. kroga prvenstva. Na domačem stadionu se bodo pomerile s kranjskim Triglavom.

Značke: nogomet, prestop, dp, jakupovic

Članki iz rubrike