Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.04.2020 12:37:09

Simon ROŽMAN je razkril, kaj ga dnevno pričaka PRED VRATI 'apartmaja' na stadionu! "Kozarec piva ali vina? Veste ..." (foto)

Slovenski trener Simon Rožman se je prejšnji teden vrnil iz Slovenije na Reko, a mora biti v skladu s hrvaškimi epidemiološkimi ukrepi 15 dni v osamitvi. Nogometni klub Rijeka je svojemu trenerju začasni dom pripravil v eni izmed lož na stadionu Rujevica, iz katere vodi tudi treninge trenutno drugega moštva hrvaškega prvenstva.

Rožmanov začasni naslov je Rujevica 10, v loži na drugem koncu reškega nogometnega poslopja pa je v prav tako v 15-dnevni izolaciji nameščen njegov pomočnik Aleš Kačičnik.

Mladi slovenski nogometni strokovnjak je prispel na Reko v začetku prejšnjega tedna, ko so se začeli posamezni treningi reških nogometašev, ki lahko od ponedeljka trenirajo tudi v manjših skupinah. Zaradi epidemioloških ukrepov v času novega koronavirusa treningi potekajo tudi več ur.


Rožman se s sodelavci in igralci dogovarja o treningih dan vnaprej s pomočjo različnih aplikacij, pred začetkom posameznega treninga pa se tudi dodatno posvetujejo, tudi čez stadionsko ograjo, je pojasnil 37-letni slovenski trener v pogovoru za komercialno televizijo.

Iz svoje lože lahko spremlja vse terene, na katerih trenirajo njegovi igralci. Treninge snemajo tudi s kamero, tako da jih naknadno še bolj podrobno analizira. "Najbolj pomembno je, da smo vsi zdravi in da smo lahko tukaj," je dejal Rožman. "Razmišljamo o tem, da bomo čim bolj pripravljeni in čim bolj logično treniramo, da bi lahko bile prve naslednje tekme na ustrezni ravni, a zagotovo ne bo, kot je bilo," je povedal za Novo TV.


Poudaril je, da ni časa za sprostitev ter da tudi v večernih urah pripravlja nogometne strategije in taktike. Zabava ni na dnevnem redu, saj ne filmov niti nadaljevank ni navajen spremljati, še manj pa bi si s Kačičnikom privoščila kakšen kozarček piva ali vina, je povedal. Hrano jim pripravljajo in pošljejo na vhod stadiona. V ponedeljek se bo testiral na novi koronavirus. Če bo negativen, se bo lahko vrnil k bolj običajnim navadam.

Na Hrvaškem pričakujejo, da bodo nogometno prvenstvo morda nadaljevali 30. maja, Reka pa naj bi takrat gostovala v Pulju pri Istri 1961.

Članki iz rubrike