Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.04.2020 09:21:12
Deli članek:

Pred Mariborom VELIKE SPREMEMBE?!? Novi trener PRIZNAL, kaj želi: Namesto na igrišče OSREDOTOČENI ...

Cropix

Kaj Maribor čaka pod vodstvom Sergeja Jakirovića?

Željko Filipović, svoj čas nogometaš Maribora, je nedolgo tega precej kritiziral trenutni kader vijoličastih. Izkušeni vezist je med drugim poudaril, da Maribor ta hip nima igralcev, ki bi prevzemali odgovornost, da nima 'mangupov'. Da vijoličastim takšnih nogometašev res manjka, se strinja tudi nekdanji trener štajerskega velikana Darko Milanič. Tudi slednji je dejal, da Maribor tepe po glavi, ker nima vodij. Kako pa na vse to gleda novi trener Maribora?

"Vsak trener seveda želi imeti vodje. A vodje ti ne moreš narediti, vodja se rodi. Kar se tiče 'mangupov' … Tako z Željkom kot z Darkom se glede tega strinjam. Potrebuješ 'mangupe'," je v velikem intervjuju za časnik Ekipa SN dejal Sergej Jakirović in nadaljeval: "Prebral sem intervju z Agimom Ibraimijem, odličnim igralcem, ki je dejal, da je imela tista njihova generacija, ki je ustvarjala velike uspehe, ravno takšne igralce. Da so ležali, ko je bilo treba. Da so zavlačevali. In tako naprej. To je to! Vse vrhunske ekipe to delajo. Poglejte Atletico Madrid. Točno se ve, kaj bodo naredili, ko enkrat pridejo v vodstvo. Ko vodijo, gredo v incident. Taktično. Incident, s katerim odnesejo osredotočenost tekmecu. Namesto na igrišče so osredotočeni na prepire. Deset igralcev Atletica napade enega, dva tekmeca. Rad imam 'mangupe', priznam, tudi sam sem bil takšen. Ti moraš narediti tekmeca živčnega, še posebej, ko vodiš. Še posebej v zadnjih 10 minutah. Takrat ni več hitenja. Počaaasi, nikamor se ne mudi. Na tem bo vsekakor treba delati. Na kak način? Videli bomo, ko bom prišel v Ljudski vrt."

CELOTEN INTERVJU S SERGEJEM JAKIROVIĆEM SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!