stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
1 28.10.2019 21:15:42

Zaupajo mu! PETAR STOJANOVIĆ v Dinamu z dodatno zadolžitvijo

Jurij Kodrun
Slovenski reprezentant ima v Maksimirju posebno nalogo v slačilnici.

Nogometašem Dinama gre v tej sezoni spet odlično. Ne le na domačem prizorišču, kjer so si sicer že privoščili tudi kakšen spodrsljaj, a so na vrhu lestvice, Zagrebčani so uspešni tudi v ligi prvakov z možnostmi, da pomlad dočakajo v Evropi.

Obilo zaslug za uspehe vsekakor pripadajo trenerju Nenadu Bjelici, ki zares odlično krmari modro barko. Ni jih bilo malo, ki so prepričani, da tudi s pomočjo 'trde roke', toda resnica je precej drugačna, odlični strokovnjak ni ravno zagovornik železne discipline. Tisti, ki ga poznajo, pravijo, da je fleksibilen oziroma prilagodljiv povsod, z izjemo treninga.

Po tekmah igralcem tako dovoli, da posežejo po pivu ali vinu. Seveda v zmernih količinah, po velikih uspehih pa ni 'policijske ure', njegovi varovanci si lahko privoščijo in v nočnem izhodu uživajo vse do jutra.

Pred evropskimi preizkušnjami je ekipa vedno v karanteni, kjer igralci lahko uporabljajo mobitel do uro in pol pred začetkom dvoboja, v ostalih dneh so lahko dosegljivi do 45 minut pred začetkom treninga. Je pa Nenad Bjelica 'alergičen' na zamude, ki se redno kaznujejo. Desetminutna zamuda na trening stane 100 evrov, za zamujanje med 10 in 20 minutami je treba odšteti 300 evrov, dodatnih deset minut pomeni še dodatnih 200 evrov, kazen za pol ure in več je tisoč evrov.

Denar od kazni gre v skupno blagajno in se nato porabi na skupnih druženjih igralcev in strokovnega vodstva, nad finančnimi sredstvi pa bdi nihče drug kot Petar Stojanović, slačilnica je torej slovenskemu reprezentantu zaupala zadolžitve blagajnika. Koliko denarja je trenutno v njegovi blagajni, je (skrbno varovana) poslovna skrivnost ...

Članki iz rubrike