phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

anezi Njena.si

Anezin intimni video v javnost pred koncem šova

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

nu
nu
6 06.08.2019 10:53:55

Messi, Neymar, ILIČIĆ! Kakšen Hazard, skrij se, Ronaldo, TOLE JE zares NEVERJETNO!

Italijanska La Gazzetta dello Sport je naredil neverjetno analizo.

Kje je žogo najtežje podati? In kje je podaja najtežje uspešna? Jasno, znotraj nasprotnikovega kazenskega prostora. Gre za eno najbolj prefinjenih prvin in nič ni čudnega, da je vladar te kategorije eden in edini Lionel Messi. Tudi v prejšnji sezoni je bil Argentinec s 4,49 uspešnimi tovrstnimi podajami na tekmo daleč najboljši v konkurenci petih najtežjih in najmočnejših lig stare celine. S 3,61 uspešne tovrstne podaje na tekmo (vendar s preceeej manj tekmami) je bil na drugem mestu Neymar. 

Nato pa stvari postanejo zelo zanimive. Tretji v najmočnejših ligah in prvi v serie A je namreč ... Josip Iličić. Šele nato pridejo vsi ostali vključno z veliko okrepitvijo Reala in mojstrom tovrstnih asistenc Edenom Hazardom. Vsi gledajo v hrbet slovenskemu asu, za katerim je resnično fantastična sezona in ki je s povprečno 2,73 uspešne podaje na tekmo znotraj nasprotnikovega kazenskega prostora le za Messijem in Neymarjem. 

Kaj pa Cristiano Ronaldo, boste verjetno vprašali. Portugalec je v tej kategoriji izjemno slab in se ni uvrstil med 20 najboljših. Še več, menda je od najboljših 20 tako zelo oddaljen, da Gazzetta, ki iz Ronalda od njegovega prihoda v Italijo dela veliko zgodbo, rajši sploh ni zapisala njegovega povprečja in njegove skupne uvrstitve ...  

Članki iz rubrike