vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

sagadin1 Svet24.si

Razjezila sem se, ko so mi rekli, naj si ...

planeti Svet24.si

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo...

vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

Cook-Eat-Slovenia-Strujkli- Odkrito.si

Popotniki iz tujine navdušeni nad slovenskimi ...

ljubezen-na-vasi Njena.si

Razkrito: Nikoli mu ni pisala, parček ustvarila ...

Zmago Jelinčič Njena.si

Kaj je ubilo Monikino ljubezen do Zmaga?

nu
nu
6 06.08.2019 10:53:55

Messi, Neymar, ILIČIĆ! Kakšen Hazard, skrij se, Ronaldo, TOLE JE zares NEVERJETNO!

Italijanska La Gazzetta dello Sport je naredil neverjetno analizo.

Kje je žogo najtežje podati? In kje je podaja najtežje uspešna? Jasno, znotraj nasprotnikovega kazenskega prostora. Gre za eno najbolj prefinjenih prvin in nič ni čudnega, da je vladar te kategorije eden in edini Lionel Messi. Tudi v prejšnji sezoni je bil Argentinec s 4,49 uspešnimi tovrstnimi podajami na tekmo daleč najboljši v konkurenci petih najtežjih in najmočnejših lig stare celine. S 3,61 uspešne tovrstne podaje na tekmo (vendar s preceeej manj tekmami) je bil na drugem mestu Neymar. 

Nato pa stvari postanejo zelo zanimive. Tretji v najmočnejših ligah in prvi v serie A je namreč ... Josip Iličić. Šele nato pridejo vsi ostali vključno z veliko okrepitvijo Reala in mojstrom tovrstnih asistenc Edenom Hazardom. Vsi gledajo v hrbet slovenskemu asu, za katerim je resnično fantastična sezona in ki je s povprečno 2,73 uspešne podaje na tekmo znotraj nasprotnikovega kazenskega prostora le za Messijem in Neymarjem. 

Kaj pa Cristiano Ronaldo, boste verjetno vprašali. Portugalec je v tej kategoriji izjemno slab in se ni uvrstil med 20 najboljših. Še več, menda je od najboljših 20 tako zelo oddaljen, da Gazzetta, ki iz Ronalda od njegovega prihoda v Italijo dela veliko zgodbo, rajši sploh ni zapisala njegovega povprečja in njegove skupne uvrstitve ...  

Članki iz rubrike