sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

dm
dm
8 06.08.2019 09:05:27

Milanič odkrito o SLABI FORMI Pirića: Dečko ima marsikaj za ...

Jurij Kodrun
Predvsem na evropskih tekmah Maribor potrebuje odličnega vratarja v izjemni formi, če si želi zagotoviti skupinski del katerega izmed evropskih tekmovanj. Tako je bilo v preteklosti, nič drugače ni niti tokrat.

Vsakič, ko je Mariboru uspela uvrstitev v skupinski del bodisi lige prvakov bodisi lige Europa, je bil eden izmed glavnih junakov Jasmin Handanović, ki je s svojimi bravuroznimi obrambami večkrat rešil vijoličaste. Od spomladanskega dela prejšnje sezone je zdaj že 41-letni čuvaj mreže prikovan na klop za rezervne nogometaše, namesto njega pa med vratnicama stoji reprezentant BiH Kenan Pirić.

In Pirićeve predstave so dovolj dobre, da Handanović ne more računati na to, da se bo še kdaj vrnil k statusu prvega čuvaja mreže vijoličastih. Pirić se je namreč na številnih tekmah (tako v državnem prvenstvu kot v Evropi) izkazal, toda predvsem v tej sezoni so se mu začele pojavljati nekatere napake. No, morda bi težko rekli vsemu skupaj napake, toda njegova neodločnost pri visokih predložkih, ki prihajajo v njegov kazenski prostor, je postala težava.



Na sobotni tekmi v Murski Soboti je po predložku Luke Bobičanca Kenan Pirić obstal kot vkopan in bil krivec za prejeti gol. "Če pogledamo prejeti zadetek, mislim, da bo analiza situacije pri zadetku pokazala, da bi moral to žogo dobiti. Drugače je Kenan naredil polno dobrih stvari. Treba bo kakšno tudi popraviti, to je logično. Dečko ima marsikaj za postoriti in pred seboj ima veliko let. Nimamo težav pri tem, da povemo, kaj je bilo narobe. S trenerjem vratarjev stvari analizirata, vse si naravnost povesta. On to ve. Se pa zgodi tudi takšna stvar, to je jasno," je po tekmi dejal Darko Milanič, ki se zaveda, da bo moral njegov vratar popraviti svojo igro ob visokih predložkih.

Na začetku letošnje sezone Pirić ni v najboljši formi, tudi na povratni tekmi z AIK se zdi, da bi moral predvsem pri drugem golu bolje posredovati. A tudi če je tako, se je reprezentant BiH odkupil za napako pri drugem golu v zadnjih sekundah dvoboja v Stockholmu, ko je z izjemno obrambo Mariboru prinesel napredovanje.

Značke: maribor, milanič, pirić

Članki iz rubrike