mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 26.07.2019 08:51:19

Italijanski MILAN je predstavil SLOVENSKO okrepitev, navdušen je tudi Marcos TAVARES! (foto)

Reuters
Še ena slovenska reprezentantka menja svojo sredino pred začetkom nove tekmovalne sezone. Vezistka Dominika Čonč se iz Španije seli v Italijo, kjer bo vsaj leto dni nosila dres AC Milana.

"Občutki ob podpisu za tako velik klub, kot je AC Milan, so res fenomenalni. V moji karieri to pomeni preskok na višjo raven. Iz povprečnega kluba se selim v veliko svetovno ime, ki se v izvrstni ligi bori za naslov državnih prvakinj in nastop v ligi prvakinj. Pričakovanja so ogromna. Glede na to da smo del tako velikega moškega kluba, pričakujem, da so pogoji na najvišji ravni. Ob enem pa se zavedam velike odgovornosti in pritiska, ki ga prinaša takšno ime. Se pa s tem ne obremenjujem, saj iz dneva v dan delam dobro in sem tako fizično kot tudi psihično dobro pripravljena na ta nov izziv. S 150 odstotki na vsakem treningu in tekmi ter samozavestno! Mislim, da rezultat ne bo izostal," je ob izjavi za javnost povedala Dominika Čonč.

dominika conc

Igralke Milana so v zadnji sezoni zasedle 3. mesto v domači ligi, v pokalu pa so prišle do polfinala. Na njenim prestopom je bil navdušen tudi Marcos Tavares. "Vesel in ponosen sem na slovensko nogometašico Dominiko Čonč, ki je podpisala pogodbo z AC Milan. Ona je odličen primer, da trdo delo prinese rezultate," je na svojem Instagram profilu zapisal kapetan Maribora. 

Dominika Čonč, ki je standardna članica slovenske reprezentance, je športno pot začela v Mariboru pri NK Železničar, nato je bila članica ŽNK Maribor. Z novomeško ŽNK Krko je igrala v ligi prvakinj, potem pa uspešno študirala v ZDA (univerza Tennessee). Po vrnitvi v Slovenijo je bila članica ŽNK Pomurja in ŽNK Maribora. V sezoni 2016/2017 je odšla na tuje: sprva na Dansko (Fortuna Hjorring), potem pa je igrala v Španiji (RCD Espanyol 2017/2018 in Malaga CF 2018/2019).

Članki iz rubrike