Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 25.07.2019 22:57:05

JOJ! Domžalčani bi lahko odnesli precej več

Martin Metelko
Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo igrali neodločeno proti Malmöju. Povratna tekma bo v četrtek na Švedskem.

Domžale - Malmö 2:2 (1:1)

Domžale - Športni park, gledalcev 2043, sodniki: Fabbri, Peretti in Valeriani (vsi Italija).
Strelci: 1:0 Nicholson (36.), 1:1 Bengtsson (42.), 2:1 Gnezda Čerin (48.), 2:2 Antonsson (52.).
Domžale: Sorčan, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek, Ćorluka, Käit, Gnezda Čerin, Mujan (od 89. Šoštarič Karič), Ibričić (od 90. Ilić), Vuk (od 38. Podlogar), Nicholson.
Malmö: Dahlin, Safari, Bengtsson, L. Nielsen (od 80. Brorsson), Lewicki, Rieks (od 68. Knudsen), Christiansen, Bachirou, Berget, Rosenberg, Antonsson (od 77. Mollins).
Rumeni karton: Dobrovoljc.
Rdeči karton: /.

Domžalski nogometaši so po izločitvi malteškega Balzana odigrali prvi del dvoboja z Malmöjem, ki je v 1. krogu kar z 11:0 izločil Ballymeno United. Gostitelji so pokazali, da se lahko kosajo z vodilno ekipo švedskega prvenstva (imeli so tudi dvakrat več strelov), a je ta vseeno prišla do dragocenih zadetkov v gosteh, kar jo postavlja v vlogo favorita pred povratnim obračunom. Zmagovalec dvoboja bo v 3. krogu igral z boljšim iz obračuna med nizozemskim Utrechtom in Zrinjskim iz Bosne in Hercegovine. Prva tekma se je končala 1:1.

Domžalčani so bili že v prvem polčasu malce konkretnejši kot tekmec s severa Evrope. V 12. minuti je prvič neuspešno poskusil Shamar Nicholson, v 17. minuti Adam Gnezda Čerin ni premagal vratarja gostov v boju ena na ena, isti igralec pa je bil nenatančen z volejem z dobrih 20 metrov v 24. minuti.

V 36. minuti pa so izbranci Simona Rožmana, ta je moral že v 38. minuti zamenjati poškodovanega Slobodana Vuka, vendarle našli pot do mreže. Po podaji Senijada Ibričića iz kota je bil pred vrati najspretnejši Nicholson, ki je zadel za 1:0.

Vodstvo pa je zdržalo le šest minut, saj je Malmö vrnil z enako mero. Po podaji iz kota Safarija Behranga je z glavo zadel Rasmus Bengtsson.

Drugi polčas se je začel po željah domačih, ki so po dvojni podaji Nicholsona in Gnezde Čerina z golom slednjega spet povedli. A tako kot v prvem polčasu niti takrat niso dolgo zdržali v ospredju. Že čez štiri minute je namreč znova izenačil Marcus Antonsson, ko je zadel iz bližine po podaji z desne strani.

Vmes je še enkrat nevarno, a malo previsoko, z 18 metrov streljal Gnezda Čerin. Novo priložnost so domači imeli v 73. minuti, ko je z glavo poskusil Matej Podlogar, a se je izkazal vratar gostov, tako kot po poskusu Gnezde Čerina globoko v sodniškem dodatku.

Članki iz rubrike