Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 27.05.2019 12:11:22

Nov VRHUNSKI GOL!!! Ne le Šporar, še en bivši zmaj TRESE KOT NOR, in je prvi strelec lige! (video)

vszi
Andraž Šporar je bil absolutni kralj zadnje sezone slovaškega prvenstva.

Z 29 doseženimi zadetki je bil daleč najboljši strelec tekmovanja, s tem se je zapisal v zgodovino slovaške lige, saj je izenačil rekordni dosežek iz daljnega leta 1994.

Podobno vroč je še en nekdanji zmaj, Filip Valenčič je našel strelsko formo izpred dveh sezon, ko je bil (v dresih PS Kemija in HJK Helsinkov) prvi strelec finskega prvenstva. Odlične igre so mu takrat prinesle prestop v norveškega prvoligaša Stabaek, kjer pa se ni naigral.

Zato se je pred začetkom te sezone z norveškim delodajalcem dogovoril za vrnitev na Finsko, saj je do konca koledarskega leta posojen tamkajšnjemu prvoligašu Interju iz Turkuja, pri katerem nosi dres s prestižno številko 10 na hrbtu.



Valenčič se je v novem okolju odlično znašel in videti je, kot da mu finska liga izrazito ustreza. S svojim klubom je trenutno na vrhu lestvice, sam pa (skupaj s španskim napadalcem Honke Borjasom Martínom) kraljuje na prvem mestu ligaške lestvice strelcev.

Valenčič je konec tedna ob gostovanju Interja pri HIFK-u prispeval edini zadetek za goste, s katerim je v drugem polčasu izničil tekmečevo prednost in postavil končni rezultat obračuna - 1:1. Odbito žogo je nekoliko z leve strani z okoli trinajstih metrov z levico silovito pospravil v mrežo, kar je bil njegov sedmi gol v desetih nastopih.

Zadetek Filipa Valenčiča si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike