Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
3 13.11.2018 19:50:00

BOMBA! Marca trdi: Oblak januarja zapušča Atletico!

Jan Oblak
Reuters
Ugledni španski časnik je prepričan, da bo Jan Oblak že v naslednjem prestopnem roku zamenjal sredino.

Na ponedeljkovi podelitvi nagrad za najboljše posameznike La lige v sezoni 2017/18, ko je domov še tretjič odnesel lovoriko Zamora, so Jana Oblaka med drugim vprašali kako dolgo bo še čuval vrata Atletica. »Ne vem. V tem trenutku sem tu,« je diplomatsko odvrnil Slovenec. Odgovor, ki bi moral še enkrat več pomiriti vse pristaše Atletica, toda po pisanju Marce je dejansko stanje ravno nasprotno. Eden najboljših vratarjev na zemeljski obli si želi že v januarju zapustiti klub. Španski dnevnik s sedežem v Madridu pa le redko ustreli mimo, sploh, ko je govora o nogometaših Reala in/ali Atletica.

Razlog, da si želi škofjeloška hobotnica zapustiti Atletico, tiči v tem, da na mizo (še) ni dobil nove pogodbe. Od februarja 2016 dalje, ko je sklenil aktualno, so mu sicer šefi Atletica, da bi ga pomirili, nekajkrat med vrsticami obljubili novo, toda dejanske ponudbe do danes (še) ni dobil na mizo. In zdaj naj bi imel dovolj čakanja. Z Los Rojiblancosi ima sicer pogodbo vse do leta 2021, toda Oblak v zadnjem obdobju ni skrival nezadovoljstva nad razpletom dogodkov. Sploh, ker so v tem času izboljšane pogodbe dobili številni drugi nosilci Atleticove igre (Koke, Saul, Griezmann, Thomas, Lucas, Correa, Gimenez...).


Eden najpomembnejših mož v ekipi Diega Simeoneja se je pri tem morda počutil zapostavljenega in/ali užaljenega, pa je v januarju po pisanju dobro obveščene Marce odločen zamenjati sredino, če se bo seveda pojavil primeren snubec z dovolj debelo denarnico.

Atletico se sicer v preteklosti vsaj navzven ni pretirano obremenjeval z govoricami o Oblakovem nezadovoljstvu, v prvi vrsti zato, ker ima Oblak pogodbo vse do junija 2021, odškodninska klavzula pa pri tem znaša okroglih sto milijonov evrov. Toliko za vratarja ni odštel še nihče nikoli. Toda po letošnjem poletju, ko je Chelsea plačal 80 milijonov za Kepo, Liverpool pa 75 milijonov za Allisona, jim to ne omogoča več ravno mirnega spanca. Dandanes so tam zunaj tudi že klubi, ki bi bili za enega največjih mojstrov vratarskega poklica pripravljeni odšteti sto milijonov.

Ali bo Oblak dejansko zapustil Atletico, ali pa gre le za še eno potezo za izboljšanje pogajalskega izhodišča oziroma izsilitev izboljšane pogodbe, bo kot vedno pokazal čas.

Značke: jan-oblak, atletico

Članki iz rubrike