reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 13.11.2018 18:52:39

ŠOKANTNE spremembe v Premier ligi! Angleško prvenstvo nič več ne bo NAJBOLJŠE! Stop za TUJCE!

Reuters
Ogromne spremembe se obetajo v ligi, za katero mnogi trdijo, da je najboljša nogometna liga na svetu.

Angleška premier liga je zagotovo ena najmočnejših lig na svetu. Za številne najmočnejša, za nekatere druga, takoj za špansko primero division. V veliki meri je angleško prvenstvo takšno postalo predvsem zaradi izjemnih tujcev, ki so se v zadnjih letih vsi po vrsti selili v angleške klube. Toda zdaj bi lahko Angleži temu naredili konec. Razlog pa: Brexit, jasno. 


Na angleški nogometni zvezi se pospešeno pripravljajo na trenutek, ko bo Velika Britanija izstopila iz Evropske unije in ravno iz tega razloga pripravljajo številna nova pravila, ki bodo po mnenju številnih premier ligo opustošila, a po drugi strani dvignila angleško izbrano vrsto. Po novih pravilih bi lahko imeli angleški klubi največ 12 tujcev. Po zdajšnjih je ta številka 17, a pozor: Po novem se bodo kot tujci šteli tudi igralci iz držav EU, kar seveda do zdaj ni bil primer. Če pogledamo trenutno situacijo, ima kar 13 (od 20) angleških prvoligašev več kot 12 tujcev - po novih pravilih, jasno -, med temi 13 klubi pa so praktično vsi najboljši, ki krojijo vrh lestvice. 

A to še ni vse. Pri nogometni zvezi se zelo spogledujejo tudi z idejo, da bi zaostrili pravila glede igranja domačih, angleških nogometašev, s čimer bi seveda naredili veliko uslugo domači izbrani vrsti. Tako bi naj bo novih pravilih, ki naj bi bila sprejeta leta 2020, moral vsak klub med 18-erico nogometašev, ki konkurirajo za tekmo premier lige, imeti najmanj 7 igralcev, ki so produkti angleških nogometnih šol ... Kaj bo to pomenilo za angleško premier ligo bomo seveda še videli - če bodo nova pravila seveda sprejeta -, a mnogi so si enotni, da bo kakovost nogometa s temi pravili vendarle upadla in da angleško prvenstvo nič več ne bo najmočnejše na svetu. 

Članki iz rubrike