Luka Šulić in Tamara Zagoranski 3 Odkrito.si

Obžaluje! Tega si ob rojstvu hčerke Luka Šulić...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 27. junija

poslanstvo Petisvet.si

Ozavestimo, zakaj smo bili poslani na Zemljo

Jago, Peter Rančigaj Svet24.si

Ganljiv zapis slovenskega policista: Bil sem ...

LPD_lezeca Svet24.si

To so novi kralji in kraljice šova Ljubezen po ...

aljaz1 Njena.si

Zvezdnik Usodnega vina odigral zadnjo predstavo

Mirjam Poterbin 2 Njena.si

Američani spet obsedeni z Dončićevo mamo

nu
nu
1 17.08.2018 08:47:39

TEGA NISTE VEDELI! Olimpija ima več MILIJONOV razlogov, da bi Oblak PODALJŠAL Z ATLETICOM!

tw
Zakaj Olimpija močno navija za Atletico v primeru Jana Oblaka?

Ko gre za vprašanje nove pogodbe Jana Oblaka z Atleticom in njegovega – prej ali slej neizbežnega prestopa, je zanimiv vidik tudi njegove matične Olimpije. Prav tako javna skrivnost je, da sta bila to poletje odškodninsko klavzulo v višini 100 milijonov evrov pripravljena plačati najprej Liverpool in tik pred koncem angleškega prestopnega roka Chelsea.

Oba je zavrnil Slovenec, ki čaka nekaj resnično največjega, a to poletje ni dočakal ne PSG-ja (omejen s finančnim fair playem) ne Reala. Če ju ne bi zavrnil, bi Olimpija ostala praznih rok, kajti po španski zakonodaji se s plačilom klavzule odkupi nogometaš sam, prestop je formalno-pravno prestop prostega igralca, matičnemu klubu pa ne pripadejo odstotki (v tem primeru milijoni) nadomestila za vzgojo.

In torej ne bodo pripadli, če bo Oblak kadarkoli zamenjal klub na tak način. Olimpijina želja je torej enaka želji Atletica, zato v Ljubljani zagotovo navijajo za to, da bi rdeče-beli v pogajanjih dosegli svoje. Če bi namreč klavzula šla v nebo, bi Oblak klub lahko realno zamenjal le s klasičnim prestopom, v tem primeru pa bi blagajno polnili tudi zeleno-beli.

Članki iz rubrike