nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 07.07.2018 17:51:28

Matjaž KEK o hrvaški nogometni EVFORIJI: 'To je TRAGIKOMEDIJA, ljudje dvigajo KREDITE, nisem si mislil, da je to mogoče!'

Matjaž Kek
Primož Lavre
Trener Rijeke je dvoboj med Dansko in Hrvaško spremljal na Hrvaškem.

Pri naših južnih sosedih je seveda doživel pravo navijaško evforijo.

"Vse se vrti okrog ognjenih. Vse. Reprezentanca se je komaj uvrstila na svetovno prvenstvo, o tej generaciji z novim selektorjem so se porajala takšna in drugačna vprašanja, zdaj se je vse skupaj sprevrglo v totalno evforijo. Razsežnosti so neverjetne, kar je za hrvaški nogomet vsekakor zelo dobro. Navdušenje je prisotno na vsakem koraku. Povsod, kamorkoli se obrnete, vsi so v kockastem, na avtomobilih so zastave. Stanje duha je zares posebno, mestni trgi med dvoboji so polni," je dejal Kek.

Strateg pravi, da redkdokdaj tekme gleda v množici, a tokrat je naredil izjemo. "Zadnjih 10 minut podaljška proti Danski in izvajanje enajstmetrovk sem tudi jaz spremljal v enem od lokalov v Sukošanu. Tekme nerad gledam v množici, a tokrat je tako naneslo in to je bilo zame ... Bilo je, kot bi spremljal gledališko predstavo. Tragikomedijo, v kateri so se čustva nenehno spreminjala. Nisem mogel verjeti, ko sem videl odzive posameznih ljudi. Nisem si mogel misliti, da je vse to mogoče. Ker se je razpletlo po želenem scenariju, je vse skupaj kakopak dobilo neko novo, dodatno razsežnost, ampak pred tem je bilo nekaj tako rekoč že 'obešenih'. Zdaj je evforija dejansko na vrhuncu. Vsi so želeli vstopnice za današnji dvoboj z Rusi, mnogi so dvignili tudi kredite, da so si lahko privoščili pot na svetovno prvenstvo."

Članki iz rubrike