andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
1 16.06.2018 12:13:20

DENARNI spor med OBLAKOM IN ATLETICOM po Griezmannovi odločitvi. TUDI JAN BI OSTAL, a pod TEM POGOJEM

Profimedia
Kot poroča slovita Marca, je odločitev Antoina Griezmanna vplivala tudi na Jana Oblaka.

Po pisanju Marce je Griezmann od vodstva kluba dobil zagotovila, da bo Atletico v naslednji sezoni imel izjemno močno ekipo. Da bo ostala večina zvezdnikov in da bodo prišle imenitne okrepitve. Griezmann si seveda želi, da bi ostal tudi njegov prijatelj Jan Oblak, za katerega je doslej veljalo, da bo Atletico to poletje po vsej verjetnosti zapustil. Kot piše Marca, bi si Oblak zdaj utegnil premisliti, o čemer se je že pogovarjal z nadrejenimi. Toda ... 

Atletico je pripravljen Oblaku ponuditi podvojitev plače, kar so pričakovanja slovenskega vratarja in kar bi ga izenačilo z najbolje plačanimi zvezdniki v polju. Na drugi strani pa je Oblak menda pripravljen podpisati novo pogodbo in si podvojiti plačo, a le pod pogojem, da bo njegova odškodinska klavzula ostala 100 milijonov evrov in bi imel temu primerno relativno proste roke za odhod h kateremu od velikanov. Atletico v to bojda ni pripravljen privoliti. 

Kot zagotavlja Marca, v tem sporu Atletico daje Oblaku dve možnosti. Novo pogodbo z enako plačo in enako odškodinsko klavzulo. Ali pa podvojitev plače v novi pogodbi, a tudi odvojitev odškodninske klavzule, torej dvig na 200 milijonov evrov. Torej na odškodino, ki je za vratarja v tem trenutku realno ne bi plačal nihče oziroma bi se za morebitni Oblakov prestop vsakdo moral pogovarjati z Atletico.  

Članki iz rubrike