Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 17.05.2018 10:14:49

Slovenski reprezentant po fantastični sezoni pred SANJSKIM prestopom v Nemčijo

Drago Wernig - Taka
Slovenski nogometaši še naprej vzbujajo zanimanje velikih klubov.

Naslednji v vrsti tistih, ki so na seznamu evropskih velikanov je Miha Blažič. Nekdanji branilec Domžal, ki zdaj igra za Ferencvaros, je namreč na seznamu želja Hamburga. Klub je sicer izpadel iz prve lige, a vseeno velja za enega največjih nemških klubov. "To je res velik klub. To bi bila zame uresničitev sanj," je dejal Blažič za Sport1. 

Blažiča hvali predvsem njegov trener Thomas Doll, ki je nekoč vodil HSV, zdaj pa je že nekaj časa dejaven na Madžarskem.

S predstavniki 25-letnika so po poročanju nemških medijev agenti Hamburga že stopili v stik, trener Doll pa je prepričan, da ima dovolj kakovosti, da se preizkusi v tujini, čeprav ima z madžarskim velikanom podpisano pogodbo do konca sezone 2019/2020. 



"To je res krasen fant, karakterno zares na najvišji ravni," je dejal Doll za Sport1. "V obrambi je Miha zelo močan, ampak poleg tega ima tudi v napadu svoje kvalitete, saj redno zabija ob prekinitvah. V našem klubu se je odlično razvijal," je še pristavil Doll. 

Blažič je doslej na 23 tekmah, odkar je prišel v Ferencvaros iz Domžal konec avgusta. Zanje je igral tudi v ligi Europa, kjer se je Nemcem prikupil s fantastično predstavo proti Freiburgu, igral pa je tudi proti Marseillu. 

Blažič je za slovensko reprezentanco odigral eno tekmo januarja 2017, kot del B ekipe, ki jo je na bližnji vzhod peljal Srečko Katanec. Igral je proti Savdski Arabiji, kasneje pa je bil del ekipe tudi na kvalifikacijski tekmi proti Malti (10. junij 2017) a je obsedel na klopi.

Članki iz rubrike