Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 17.05.2018 08:35:14

RAZKRIL JE dogodke v slačilnici zadnjega velikega derbija: Prišla sta trener in športni direktor ter ...

Drago Wernig - TAKA
Njegov prvi večni derbi je bil hkrati tudi tisti, ki smo ga pred točno dvema letoma nestrpno pričakovali. Bilo je v sezoni 2015/16, za Maribor zelo turbulentni in z aferami prepredeni sezoni, ko so vijoličasti naslov državnega prvaka prepustili večnim tekmecem. Denis Šme je 7. maja 2016 v Stožicah zaigral v začetni enajsterici Štajercev, ki so proti Olimpiji štiri kroge pred koncem lovili zadnji vlak za priključek.

Ljubljančani so imeli pred večnim derbijem tri točke prednosti in so bili v vlogi izrazitega favorita, a je Maribor kljub zaostanku z 0:1 ob polčasu v 95. minuti čudežno prišel do zmage z 2:1 in točkovnega izenačenja na vrhu lestvice. A že štiri dni kasneje je bilo prvenstvo odločeno, kajti Maribor je izgubil proti Rudarju in Olimpija se je veselila naslova. Šme, ki danes kot posojen nogometaš vijoličastih igra za Aluminij, se je spomnil tistega derbija in napovedal sobotnega.

V soboto nas čaka morda celo največji večni derbi v zgodovini slovenskega nogometa. Nekako podoben kot tisti, ki je bil na sporedu pred dvema letoma, ko ste z Mariborom slavili sredi Ljubljane. Kako se spomnite tiste tekme z Olimpijo pred dvema letoma?
Zame je bil ta derbi še toliko bolj poseben, saj je bil moj prvi. In že prvi je bil najbolj gledan, najbolj medijsko 'napumpan'. Pritisk je bil enormen. Tista sezona je bila za nas res turbulentna, polna afer. Zaostajali smo na lestvici in nujno smo potrebovali zmago. Toda tudi v derbi smo krenili slabo in ob polčasu zaostajali z 0:1. Nato se je zgodilo nekaj v garderobi in v drugem polčasu smo leteli po igrišču ter na koncu z golom tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom slavili. Spomnim se, da smo ob polčasu naredili dve zamenjavi, v igro sta prišla Janković in Mendy, spremenili smo tudi sistem igre in naredili preobrat. Res smo bili popolnoma drugačna ekipa. Ne spomnim se, da bi kdaj v 15 minutah odmora tako zelo spremenili svojo filozofijo in v drugem polčasu zaigrali toliko bolje. Je pa danes situacija popolnoma drugačna. Danes je Maribor v strašanskem naletu, blesti. Takrat smo bili bitke sami s seboj, rezultatsko smo bili slabi in mogoče si kljub zmagi na derbiju zaradi vseh dogodkov naslova niti nismo zaslužili.

Rekli ste, da se je nekaj zgodilo v garderobi. Kaj se je zgodilo?
V garderobo sta prišla trener in športni direktor ter imela izjemen motivacijski govor. Podrobnosti niso pomembne, toda brez dvoma sta nam vlila toliko dodatne energije, da smo v drugem polčasu uspeli priti do preobrata.

Že čez dva dni pa je na sporedu nov spektakularen derbi, verjetno še boljši od tistega pred dvema letoma. Ljudski vrt je bil razprodan že pred dnevi.
Pričakoval sem razprodan Ljudski vrt. Pričakoval sem tudi, da bo medijsko tako podprt. Letošnja sezona je še bolj napeta, kluba sta še bolj izenačena, še bolj odstopata od konkurence, zato je logično, da je pred nami čisto pravi spektakel.

Olimpija v takšnem položaju kot Maribor pred dvema letoma


Kakšna so vaša pričakovanja pred tekmo sezone v slovenskem nogometu?
Nikakor nisem pričakoval spodrsljaja Olimpije. Remi z Ankaranom je bistveno spremenil stanje. Tako Olimpijo kot Maribor je težko premagati. Tisti, ki mu bolj ustreza remi, je v veliki prednosti. In glede na to, da je Maribor pred Olimpijo, je psihološka prednost vsekakor na strani Maribora.

Torej bi, če bi že morali, stavili na remi?
Ne, ne, derbi je vendarle derbi in na takšni tekmi je vse mogoče. To ni samo floskula, res je tako. Na vseh stavnicah je favorit Maribor, Olimpija pa je trenutno v podobni situaciji, v kakršni smo bili mi pred dvema letoma. Mi smo bili pred dvema letoma v krizi, slabši rezultati so se vrstili, a sami veste, kako se je končal tisti derbi.

Slišati je kot opozorilo Mariboru.
Absolutno je to opozorilo. Je pa po drugi strani vprašanje, ali ima Olimpija tisto, kar je imel takrat Maribor.

Na kaj točno ciljate? In ali Olimpija ima tisto?
...

CELOTEN INTERVJU Z DENISOM ŠMEJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike