ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 23. februarja

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

camilla moda Svet24.si

Camilla že opravlja dolžnosti namesto kraljice ...

andrej škufca Njena.si

Andrej Škufca svetu predstavil sina Valentina!

franko_01 Njena.si

Franko Bajc vratolomno poletel s konja!

nu
nu
0 15.05.2018 13:14:58

Ali je to napoved še boljših časov? Robert Berić v ameriške roke!

Velika sprememba za Roberta Berića.

Francoski nogometni klub Saint-Etienne, kjer si kruh služi tudi slovenski napadalec Robert Berić, bo bržkone romal v roke ameriškim lastnikom. Francozi so danes sporočili, da je vse pripravljeno za prevzem, ekipo pa naj bi kupilo podjetje iz Chicaga Peak6.

Omenjeno podjetje Peak6 je po besedah kluba edini pogajalec za nakup kluba, ki so ga osnovali leta 1933. Če bo prodaja uspešna, bo to drugi francoski prvoligaš, ki bo šel v ameriške roke, potem ko je leta 2016 Frank McCourt kupil Marseille.


Lastnika Saint-Etienna sta glede na večinsko lastništvo delnic trenutno Bernard Caiazzo in Roland Romeyer, ki ob tem poudarjata, kako uspešen je po ameriškem prevzemu postal Marseille. Ta se bo v sredinem finalu evropske lige meril z madridskim Atleticom Jana Oblaka.

Novi predsednik Saint-Etienna naj bi postal Jerome de Bontin, nekdanji predsednik Monaca in šef ekipe New York Red Bulls. Saint-Etienne je zadnjega od desetih francoskih prvenstvenih naslovov osvojil v sezoni 1980/81. Trenutno je na osmem mestu prvenstvene lestvice, ki šteje 20 ekip.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike