Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 15.05.2018 07:56:26

Bivši kapetan Olimpije NI EDINI Slovenec v ZDA: Strelski prvenec nogometaša, na katerega je računal tudi Srečko Katanec (video)

Nikola Miljković
Antonio Delamea Mlinar ni edini Slovenec v Združenih državah Amerike.

Več kot očitno je, da je Antonio Delamea Mlinar, nekdanji kapetan Olimpije, odprl vrata Slovencem v Združene države Amerike. Tja je v mesecu aprilu brez kakršnegakoli pompa namreč odšel tudi Jure Matjašič, nazadnje nogometaš Domžal. Toda Matjašič, ki ga je nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec nekajkrat vpoklical celo v člansko reprezentanco, ne igra v isti ligi kot Delamea Mlinar. Ta se dokazuje v elitni ligi MLS, Matjašič žogo brca v ligi USL. Slednja je po vrednosti druga najmočnejša v ZDA, tokrat je tam prvič resneje opozoril tudi bivši član Zavrča.

Matjašič je v dresu kluba Sacramento Republic (ta se že nekaj časa poteguje za to, da bi ga sprejeli v ligo MLS) zabil svoj prvi gol, in sicer ga je dosegel na tekmi proti Renu, ki je kljub temu slavil s 3:2. 25-letni Ptujčan je doslej čez veliko lužo odigral pet tekem, njegov prvenec pa si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Članki iz rubrike