Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 15.04.2018 07:55:57

Tim Matavž se je s čisto pravo MOJSTROVINO vpisal v ZGODOVINO: Slovenski napadalec na Nizozemskem postal šele peti, ki je ... (video)

vszi
Slovenski napadalec Tim Matavž se je končno spet vpisal med strelce.

Prekinil je strelski post, ki je trajal kar štiri mesece, in se vpisal v zgodovino. Ampak na kakšen način! Tim Matavž je na Nizozemskem postregel s pravo mojstrovino, saj je vratarja Sparte iz Rotterdama iz sila neugodnega položaja premagal kar s strelom s peto. Vitesse je tudi po njegovi zaslugi slavil kar s 7:0, Matavž je zabil peti gol na tekmi, zanj je bil to deseti zadetek v sezoni.


In kot rečeno, za Matavža je bil to tudi gol, s katerim se je vpisal v zgodovino, postal je namreč šele peti član prav posebnega kluba. Doslej se je namreč vsega štirikrat v zgodovini nizozemskega prvenstva zgodilo, da je nek nogometaš za tri različne prvoligaše zabil najmanj deset golov. Primorec je pred tem gole zabijal pri Groningenu (46 golov v vseh tekmovanjih) in PSV-ju iz Eindhovna (44), pri Vitesseju se je v eredivisie med strelce vpisal desetkrat.

Prvi, ki mu je uspel tak podvig, je že v šestdesetih prejšnjega stoletja postal Antoine Kohn iz Luksemburga, potem so mu sledili še David Loggie, Rob McDonald (oba Anglija) in nazadnje še Matthew Amoah.

Značke: tim-matavž, vitesse

Članki iz rubrike