Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 08.11.2017 08:51:39

Zlatko Zahović, POZOR! Nekdanji ljubljenec vijoličastih BLESTI v tujini in pomenljivo koketira z vrnitvijo v MARIBOR!

Grega Wernig
Kdo bi si mislil, da se bo Mariboru še kolcalo po njem.

Goran Cvijanović je bil štiri leta nepogrešljiv član mariborske zasedbe, pod Kalvarijo je igral odlično in bil ljubljenec mariborskega občinstva. Z vijoličastimi je osvojil štiri naslove slovenskega državnega prvaka in dva pokalna naslova, njegov odhod pa je bil precej grd, Cvijanović je bil namreč preden je zapustil Ljudski vrt, degradiran v drugo ekipo. 

Po odhodu iz Maribora se je Cvijanović preizkušal še pri Rijeki, Gorici, Al-Arabiju in Celju, pred začetkom letošnje sezone pa se je preselil v prvo poljsko ligo, kjer je okrepil vrste Kielc. In pri novem klubu Cvijanović blesti, do zdaj je na 12 tekmah zabil že 4 zadetke. "Zdaj imam več napadalnih vlog. To mi je všeč," je v intervjuju za Sportal povedal popularni Cvijo. 

goran cvijanovic
"Če primerjam poljsko ligo s slovensko, ki je v zadnjih dveh letih medijsko ogromno napredovala, je tukaj nogometno dogajanje še pet stopničk višje. Prenosi, analize, komentarji, snemanja pred tekmami, intervjuji, odlični štadioni … Pogoji so na višji ravni," je Cvijanović opisal razlike med slovenskim in poljskim nogometom. 

Pozimi se Kielce selijo v Turčijo, kjer se bodo pripravljali na spomladanski del sezone, kjer Cvijanović upa, da bo videl tudi slovenske klube. "Seveda pogrešam slovenski nogomet. Rad bi videl svoje nekdanje soigralce. Lepo bi bilo, čeprav ne vem, ali bo kdo razen Maribora sploh odšel v Turčijo. Morda še Domžale in Olimpija, ne vem. To je, žal, realnost slovenskega nogometa," je poudaril Cvijo. 


In se dotaknil tudi treh večnih derbijev, ki so na sporedu v novembru. "Zanimivo bo. Trije derbiji bodo v enem mesecu, a to ne bo prvič. Bomo videli. Zame je favorit za naslov prvaka Maribor. Ima mehanizem, sistem, po katerem že tako širokemu kadru priključuje po dva, tri igralce. Ve, kaj dela in kaj potrebuje, če igra na treh frontah. To se pozna," pravi Cvijanović, ki je zaključil v pomenljivem slogu: "Nikoli si nisem zapiral vrat. Kaj pa se bo dogajalo v prihodnje, ne moramo vedeti. Maribor bo vedno nosil posebno mesto v mojem srcu."

Celoten intervju s Cvijanovićem si lahko preberete TUKAJ

Članki iz rubrike