Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.10.2017 08:56:49
Deli članek:

Kek po zgodovinski zmagi neizprosno UDARIL po vodstvu: To je tako, ko igralci pridejo ...

Profimedia

Nogometaši Rijeke so v ligi Europa slavili na Dunaju.

Aktualni hrvaški prvaki so na tekmi lige Europa na Dunaju postavili nov klubski mejnik. Rijeka se je veselila prve zmage v skupinskem delu tekmovanja v evropskih pokalih, varovanci Matjaža Keka so s 3:1 premagali Austrio in ohranili možnosti za napredovanje v izločilne boje. Mario Gavranović je zadel dvakrat že v prvem polčasu, v sodniškem dodatku je bil uspešen Zoran Kvržić, edini strelec pri gostiteljih je bil Kevin Friesenbichler.

"Tekma je bila pomembna za obe ekipi, Rijeka je bila boljša. Austria je močna zasedba, vedeli smo, da bo težko. V nadaljevanju smo tekmecem prepustili pobudo, morda celo v preveliki meri. V končnici smo nato dobili zadetek, ampak to je naša psiha. Znova smo prišli v negotovost, toda zmaga je popolnoma zaslužena," je povedal Matjaž Kek.

Hitri Ganec Maxwell Acosty je zaigral od prve minute, kar je marsikoga presenetilo, toda dejstvo je, da je mariborski strokovnjak z njim zadel v polno. Prispeval je pomemben delež k uspehu. "Enkrat zadeneš, drugič spet ne. Ko imaš v kadru veliko igralcev, lahko izkoristiš njegovo kakovost. Nevaren je bil tako dolgo, dokler je imel dovolj moči," je pristavil trener Rijeke in potem znova malce ošvrknil vodstvo kluba: "To je tako, ko igralci pridejo ob koncu prestopnega roka. Potem niso dovolj dobro pripravljeni in v evropskih preizkušnjah izgubijo moč. Toda naposled je pomembno, da smo osvojili pomembne točke."

Ni jih malo, ki po še enem sporočilu vodilnim možem kluba menijo, da Matjaž Kek tudi na tak način morda išče prostor oziroma pripravlja teren za morebiten lažji odhod z Rijevice. Na klop slovenske reprezentance ...