Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2017 10:12:02
Deli članek:

Nekdanji kapetan Olimpije o novem vpoklicu v reprezentanco: Kot kaže, je Katanec...

Profimedia

Antonion Delamea Mlinar je eden od dvanajstih branilcev, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za tekmo z Malto.

Nekdanji kapetan ljubljanske Olimpije se je pred začetkov sezone iz Ljubljane preselil v Boston in kot član ekipe New England Revolution postal prvi slovenski nogometaš v ameriški ligi MLS.

Delamea Mlinar je standardni član prve enajsterice ekipe, ki ni najbolj zadovoljna z začetkom ekipe. New England je po 13 odigranih tekmah na devetem mestu vzhodne konference in so tri točke oddaljeni od mest, ki vodijo v končnico. 

Srečko Katanec ga je v reprezentanco vpoklical že za prijateljsko tekmo s Poljsko novembra lani, tokrat pa ga je spet prepričal: "Vesel sem vpoklica in izjemno ponosen. Vedno je lepo igrati s temi fanti, ki vsi igrajo v najboljših ligah. Komaj čakam, da se jim pridružil. Vsekakor mi je dobro delo igranje v MLS, ki je nekaj korakov pred slovensko ligo, to je eden od razlogov, da sem se odločil za igranje v Ameriki. Kot kaže, je selektor zadovoljen z mano in res sem vesel, da bom spet del reprezentance."

New England danes čaka tekmo z New York Cityjem, v soboto pa še domača tekma s Torontom. Dan kasneje se bo Delamea Mlinar odpravil v Slovenijo in se čez lužo vrnil 17. junija.