Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.11.2016 13:24:02
Deli članek:

Na potezi je Fiorentina: Želja Josipa Iličića je kristalno jasna

Profimedia

O Josipu Iličiću se spet vse glasneje govori na Apeninskem polotoku.

Fiorentina v tej sezoni še pogreša njegov strelski prispevek, toda to ne pomeni, da Josip Iličić igra slabo. Reprezentant Slovenije je pretekli konec tedna dvakrat zatresel okvir gola nasprotnika, a bil kljub temu med boljšimi na igrišču. "Ali se bo končno prebudil?" se sprašujejo navijači kluba iz Firenc, o Iličiću pa v teh dneh precej pišejo tudi novinarji. Pred dnevi je v javnost prišla govorica, da naj bi se Iličić spogledoval z odhodom drugam, toda nekateri najvidnejši italijanski mediji so takšen scenarij že zavrnili.

Kot piše kultna La Gazzetta dello Sport, se Iličić v Firencah počuti odlično. Menda tako dobro, da se niti po naključju noče preseliti drugam. Toda hkrati upa, da mu bodo vodilni možje Fiorentine prišli naproti. Pred meseci naj bi se obe strani že začeli pogovarjati o novi pogodbi, toda menda so potem pogovori nepričakovano zamrli. Zdaj naj bi Iličić nestrpno čakal na signal s strani Fiorentine. In če ga ne bo dočakal … No, potem bodo številni klubi še kako zastrigli s svojimi ušesi.

In Gorenjčeva želja? Preprosto: nova pogodba (vsaj) do leta 2020. Glede na to, da je star 28 let, bi takšno sodelovanje pomenilo, da bi Iličić na stadionu Artemio Franchi ostal praktično do konca svoje (resne) kariere. Pa plača? Jasno, povišica bi bila nujna. Omenja se letna plača v višini dveh milijonov evrov. A kot rečeno, za zdaj je vse v oblakih. Zgolj ideja. Toda športni direktor kluba Pantaleo Corvino naj bi bil pripravljen na to, da se že v kratkem sestane z Iličićem.