Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.11.2016 10:02:42
Deli članek:

Poteza Ronalda, s katero je dokazal, da ni tako velik egoist (video)

Portugalskemu superzvezdniku Cristianu Ronaldu očitajo, da je največji egoist na planetu Zemlja.

Včasih se res zdi, kot da Cristiano Ronaldo misli le nase in na svojo statistiko. Tako ga med tekmo redkokdaj vidimo, da bi se zares razveselil soigralčevega zadetka, včasih pa s svojimi gestami daje videz, kot da ga zanima le lastna slava.

A tokrat je Portugalec nase opozoril z gesto, ki je vse prej kot sebična. V Španiji je navada, da nogometaš, ki doseže hat-trick na dvoboju, domov odnese žogo, s katero je zabil tri zadetke. In ker je Ronaldo na zadnjem prvenstvenem dvoboju proti Alavesu trikrat meril v polno, je tokrat ta čast seveda pripadla njemu. 

Čeprav je po navadi prvi zvezdnik kraljevega kluba žogo zadržal zase, se je tokrat odločil za drugačno potezo. Okroglo usnje je potisnil v roke Marcelu, ki je bil ob Portugalcu najbolj zaslužen za nove tri točke Reala. Levi bočni branilec je namreč prispeval dve fantastični podaji za zadetka, vse skupaj pa je zelo navdušilo tudi Ronalda. 

Predaja žoge je bila nekakšna simbolična predaja naziva najboljšega posameznika obračuna Brazilcu. In to na tekmi, na kateri je Ronaldo torej dosegel kar tri zadetke ...

Njegovo gesto si lahko ogledate v priloženem videoposnetku (2.38).