Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2016 15:31:08
Deli članek:

Da bi ga prepričal, je odšel celo k njemu v Slovenijo

Etien Velikonja je menda zanimiv številnim klubom, eden od teh pa mu je že predstavil konkretno ponudbo.

Kje bo kariero nadaljeval Etien Velikonja? Odgovor na to vprašanje še ni poznan, se je pa že javil prvi klub, ki ga želi pripeljati v svoje vrste. Oziroma bolje rečeno: ki ga želi vrniti k sebi. Pri Liersu pravijo, da so pripravljeni narediti vse za to, da bi se Velikonja vrnil k njim, čeprav se zavedajo, da kot belgijski drugoligaš zanj morda niso najbolj atraktivni. Velikonja je bil Liersu v tej sezoni posojen s strani Cardiff Cityja, kot takšen pa je zabil kar 25 golov na 29 tekmah in bil najboljši strelec lige Proximus.

Kako zelo si ga Lierse želi, priča tudi to, da se je menedžer ekipe Roel Rymen v teh dneh mudil celo v Sloveniji. Sicer na kratkem oddihu, a tudi zato, da se je sestal z Velikonjo, ki je po slovesu od Valižanov zdaj prost nogometaš. "Ponudili smo mu enormno pogodbo, vse v želi, da bi ostal pri nas," je belgijskim medijem povedal Rymen in dodal: "Za naše standarde mu boljše ponudbe ne bi mogli dati. Žoga je zdaj na njegovi strani, toda ne pričakujem hitre odločitve z njegove strani. A mi smo mu pripravljeni dati toliko časa, kolikor ga potrebuje."

Kot je še dodal Rymen, ima Velikonja menda na mizi ogromno ponudb, toda eden od adutov belgijskega kluba naj bi bilo dejstvo, da je bivši član Gorice in Maribora menda čustveno precej vezan na Lierse.