Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2016 10:39:49
Deli članek:

Verbič pojasnil, kako je zabil gol, s katerim je obnorel Dansko

fck.dk

Navijači Københavna slavijo slovenskega nogometaša Benjamina Verbiča.

O Benjaminu Verbiču govori celotna Danska, z golom, ki ga je zabil za vikend, pa je jasno obnorel tudi rodno Slovenijo. Nekdanji zvezdnik Celja je odločil morda celo ključno tekmo Københavna v bitki za naslov prvaka, po zmagi imajo Verbič in soigralci namreč pred prvima zasledovalcema že devet točk prednosti. Da je bil prav slovenski reprezentant po tokratnem obračunu v središču, je logično: Verbič je namreč zabil res imeniten zadetek, mrežo tekmeca je zatresel s strelom z okoli 30 metrov. Zadetek si oglejte tukaj.

"Vesel sem gola za zmago. Lahko bi zadeli še večkrat, imeli smo veliko priložnosti, tudi jaz sem jih imel nekaj," je z nasmeškom na obrazu dejal 22-letni Verbič in opisal še, kaj se mu je podilo po glavi, ko je ustrelil proti golu: "Nasprotnik je stal nizko, tako da smo imeli med linijami kar nekaj prostora. Ko sem sprejel žogo, sem se samo obrnil in ustrelil. Pred zadetkom sem zapravil eno priložnost in bil zato jezen. Ko se je mreža le zatresla, pa je nekaj padlo z mojih ramen."

Verbiča sicer že v sredo čaka naslednja sila zahtevna tekma, København bo namreč doma odigral derbi z velikim rivalom Brondbyjem: "Vesel sem te zmage, ampak zdaj se moramo osredotočiti na Brondby. Lažje dihamo, vodimo za devet točk, tako da se lahko v miru pripravimo na derbi. Obožujem takšne tekme, ko pride veliko ljudi. Naš cilj je osvojiti obe lovoriki, osredotočeni smo in bomo naredili vse za zmago v sredo."