Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
13.03.2016 21:00:11
Deli članek:

Velikonja zadel s peto (video)

vszi

Etien Velikonja igra v izvrstni formi, konec tedna je bil spet najbolj zaslužen za zmago svojega Liersa.

Rumeno-črni so gostovali pri predzadnjem moštvu na lestvici belgijskega drugoligaškega tekmovanja Patro Eisdenu in slavili s 4:1. Napadalec iz Šempetra pri Novi Gorici pa se je podpisal pod dva zadetka.

Domačini so sicer povedli že v deveti minuti, a so gostje v naslednjem napadu izid izenačili. Na začetku drugega polčasa je stvari v svoje roke vzel Velikonja, najprej je poskrbel za vodstvo, ko je vratarja premagal s strelom s približno devetih metrov. V 79. minuti pa se je odlično znašel v kazenskem prostoru, kjer je z atraktivno potezo - streljal je s peto - žogi še drugič našel pot v mrežo.

Sedemindvajsetletnik je doslej nastopil na 23 tekmah in zabil že 19 golov, kar ga uvršča na vrh lestvice strelcev tekmovanja, kjer ima tri zadetke prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Kot zanimivost pa lahko dodamo, da je Primorec prispeval skoraj polovico zadetkov celotnega moštva, ostali soigralci so jih namreč skupaj zabili 23.

Lierse na lestvici zaseda deveto mesto in ima dve točki zaostanka za tako želenim osmim, ki še zagotavlja drugoligaški status tudi za naslednjo sezono. Tekmovanje bo doživelo velike spremembe, tako da bo letos iz druge lige izpadlo kar devet ekip.

Oba gola si lahko ogledate v priloženem posnetku, akcija, po kateri je bil dosežen prvi se začne pri 3:01 minute, akcija za drugega pa pri 6:30 minute.