Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
10.02.2016 19:35:11
Deli članek:

Posebno priznanje za Bojana Jokića

Selitev iz španskega Villarreala na Otok je Bojanu Jokiću očitno dobro dela.

V zimskem prestopnem roku je slovenski reprezentančni branilec vsaj za pol leta Španijo zamenjal za Anglijo. Gorenjec je sezono 2015/16 začel pri Villarrealu, kjer pa je v preteklih mesecih odigral bore malo tekem. Zato njegova začasna selitev drugam ni bila presenečenje, pri Nottingham Forestu pa so z njim zakrpali vrzel, ki je nastala po odhodu Daniela Pinillosa.

Jokić je takoj dobil priložnost, navijačem nekdanjih evropskih klubskih prvakov pa se je dokončno prikupil minuli konec tedna. Nottingham Forest je namreč gostoval pri Leedsu in iztržil zelo pomembno zmago, Jokić pa ima ogromno zaslug za to, da je mreža njegove ekipe na koncu ostala nedotaknjena. Na twitterju je bilo veliko takih, ki so hvalili njegove nogometne veščine in to, kako hitro se je prilagodil na nove soigralce.

Zato ni bilo presenetljivo, ko smo Jokićevo ime zagledali tudi v idealni enajsterici kroga, kjer so ob njegovem imenu zapisali: "Jokić je navdušil ob zmagi svoje ekipe na gostovanju pri Leedsu, s čimer so niz brez poraza podaljšali na 13 tekem. Slovenski branilec je imel pomebno vlogo pri četri zaporedni zmagi brez prejetega zadetka, prav tako pa je odlično delo opravljal tudi v organizaciji napada, bil je namreč udeležen pri zadetku Nelsona Oliveire."