Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
29.01.2016 08:39:04
Deli članek:

Nekdanji koprski kapetan se je znebil očetove sence

Ivica Guberac je dobil novega delodajalca.

Pred dnevi smo napovedali, da bo Ivica Guberac kariero skoraj gotovo nadaljeval na Cipru, zdaj o tem ni več niti najmanjšega dvoma. Oblekel je zeleno-beli dres Arisa iz Limasola, z novimi delodajalci je podpisal pogodbo do konca sezone. Nekdanji kapetan Kopra je imel menda "v rokavu" še nekaj možnosti, toda vendarle so bile premalo konkretne, da bi si dovolil še kakšen dan čakanja in si morda privoščil stresne zadnje ure prestopnega roka. Zato ob ponudbi z razdeljenega otoka ni pretirano veliko razmišljal in naslednjih nekaj mesecev bo preživljal v Sredozemlju.

V PRIČAKOVANJU MESTNEGA OBRAČUNA
Medtem se je že predstavil navijačem na prijateljski preizkušnji proti Dinamu iz Bukarešte, ki se je končala z izidom 1:1, pravi debi ga čaka v ponedeljek. In to kakšen! Peklenski. Zgodil se bo mestni obračun, Aris, ki je po 20 odigranih krogih na osmem mestu na lestvici, bo meril moči z najhujšim rivalom Aelom.

Zadovoljstva, da je negotovosti glede nadaljnje nogometne poti konec, ne skriva niti oče Ivice Guberca. "Zdaj je končno enak kot drugi igralci v ekipi. V Limasolu pač ne vedo, kdo je, in posledično ne bo imel pritiska, s katerim se je spoprijemal v Kopru in na splošno na slovenskem prizorišču. Tega se je resda lotil na pravšnji način, toda kakorkoli obrnemo, vsega, kar se mu je dogajalo in kar je doživljal, ni mogel povsem izključiti. Težko je bilo ostati popolnoma ravnodušen, zdaj bo lahko rešen tega bremena sproščen ter razmišljal zgolj in samo o svoji igri, to bo tudi edino merilo za ocene o njegovih predstavah," je povedal Ante Guberac in pristavil: "Toda prepričan sem oziroma vem, da v Kopru ni igral le zaradi očeta. Bil je pomemben člen ekipe, pomagal je pri osvajanju lovorik. Tako članskih kot v mlajših selekcijah. Če ne bi bil dovolj kakovosten, mu vse to gotovo ne bi uspelo."