Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.12.2015 19:42:54
Deli članek:

Branilec Barcelone se bo upokojil v Mehiki

vszi

Šestintridesetletni mehiški reprezentant Rafael Marquez, nekdanji odlični branilec katalonskega velikana Barcelone, se še ne namerava upokojiti.

Bo pa to storil v domačem Atlasu, kjer je začel profesionalno pot; Marquez se je namreč vrnil v klub iz Guadalajare, kjer so mu dali dres z njegovo številko 4.
"Nekatere ljubezni so večne," je Atlas zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Marquez je Atlas zapustil, ko je bil star 20 let, v Evropi pa je ustvaril eno najboljših karier mehiških nogometašev. Najprej je igral za Monaco, s katerim je v prvi sezoni osvojil francosko prvenstvo, leta 2003 pa se je preselil v Barcelono, kjer je štirikrat osvojil la ligo, dvakrat je bil s Katalonci najboljši v ligi prvakov. Iz Španije se je leta 2010 podal v ameriško ligo k New York Red Bulls, leta 2013 pa se je vrnil v Mehiko k Leonu, s katerim je dvakrat dvignil pokal za državnega prvaka. Avgusta 2014 se je znova vrnil v Evropo, takrat v Italijo k Hellasu iz Verone.

Oktobra je zanikal govorice, da se bo upokojil, in namignil, da si nadvse želi vrniti k Atlasu. Marquez je edini Mehičan, ki je na štirih svetovnih prvenstvih nosil kapetanski trak, igral je na turnirjih leta 2002, 2006, 2010 in 2014.