Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.12.2015 18:27:23
Deli članek:

Vse glasnejše trditve: Poglejte, James Rodriguez je (precej) predebel!

Na Kolumbijskega zvezdnika Reala se je vsul kar resen plaz obtožb na račun njegove telesne teže in posledične zunanje podobe.

James Rodriguez se je dolgo časa vračal po poškodbi, in ko je bil po mnenju ortopedov že zdavnaj nared, ga trener Rafael Benitez še vedno ni pošiljal na igrišč. Mnogi so krivili stratega, a kaj če je razlog tičal povsem drugje. Morda je bil enak kot razlog za to, da je James po tem, ko je končno dočakal vrnitev na igrišča, povsem neprepoznaven in da si Real z njim ne more pomagati kaj dosti. 

Vse več spremljevalcev nogometnega dogajanja na Pirenejskem polotoku razmišlja v smeri, da je težava pri fizični (ne)pripravljenosti oziroma celo debelosti (vsaj za razmere profesionalnega igralca). Predvsem v Južni Ameriki so take ugotovitve najbolj glasne, tam pa hkrati najbolje poznajo Jamesovo zgodovino, v kateri se je nekaj takega že zgodilo. 

Ko je bil leta 2009 star zgolj 19 let, bi kot velik talent moral zapustiti argentinski Banfield ter podpisati za brazilski Palmeiras. Toda v deželi sambe so mladeniča označili za pravi balonček, ki je sicer sposoben doseči primerno fizično pripravljenost, a se tudi zelo hitro zrediti. Je mogoče, da se mu je nekaj takega zgodilo tudi tokrat. Glede na to, kako počasen je na nogah in pri reakcijah, nikakor ni nemogoče. 

Treba pa je priznati, da je sumljiva tudi spodnja foto primerjava ene od južnoameriških televizij, ki je našla golo Jamesovo telo v času popolne pripravljenosti na svetovnem prvenstvi in njegovo goloto med zadnjo prvenstveno tekmo (na njej je bil James obupen, Real pa je izgubil) proti Villarrealu. Ob tem pa nekateri trdijo, da je podobno mogoče opaziti že ob primerjavi obraza na fotografijah takoj po prihodu v Madrid poleti leta 2014 in na zdajšnjih posnetkih.