volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 11.12.2015 20:50:05

Zavrču vendarle uspelo

Aleš Fevžer
Nogometaši Zavrča so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 2:1 (0:1).

Zavrčani so malo popravili vtis zaključka jesenskega dela sezone. Potem ko so v zadnjih devetih krogih dosegli le zmago, so na deseti tekmi zapovrstjo dodali drugo, prvo po zadnjih petih obračunih. Ob tem so prvič v sezoni premagali Novomeščane. S tem so se na petem mestu še malce oddaljili od spodnjega dela lestvice, Krka pa zaenkrat ostaja v krogu štirih ekip s po 22 točkami od šestega do devetega mesta.

Novomeščani so povedli že iz prve priložnosti. V peti minuti je Josip Fuček izvedel kot, Denis Mojstrović pa je povsem osamljen z glavo zadel za vodstvo Dolenjcev, ki so ga zadržali do konca polčasa, čeprav so imeli več od igre domači.

Med drugim je v 20. minuti Dejan Glavica poskusil v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Miodrag Mitrović. Nevarnih strelov sicer ni bilo veliko, Mitrović pa je imel nekaj težav po poskusu Alberta Riere v 43. minuti, a je žogo še pravočasno ustavil.

Uvod drugega polčasa je bil zelo živahen. Takoj po začetku drugega polčasa so imeli domači na voljo enajstmetrovko po prekršku Luke Bogdana nad Josipom Golubarjem, a je Rieri Mitrović obranil strel z bele točke in nato še poskus Francescu Tahiraju, ki je prišel do odbite žoge.

Filip Dangubić je malce zatem na drugi strani meril le malce premalo natančno, v 55. minuti pa je Matija Kovačić obranil še strel Nane Welbecka iz bližine. Priložnosti so si sledile ena za drugo, v 62. minuti pa je Riera s prostega strela s 25 metrov zadel prečko.



V 76. minuti pa so domači izenačili, in sicer po zaslugi avtogola Alena Vučkića, ki je ob izbijanju žoge pred Patrikom Tuđanom zadel lastno mrežo. V 83. minuti je Kovačić obranil nevaren strel Welbecka s približno 20 metrov, v 85. minuti pa so domači povedli. Strelec je bil Tahiraj, ki je v prazno mrežo pospravil žogo po strelu oziroma podaji Tuđana.

Zavrč - Krka 2:1 (0:1)

Zavrč - Športni park. 400 gledalcev. Sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Zupančič (Moravče).
Strelci: 0:1 Mojstrović (5.), 1:1 Vučkić (76./avtogol), 2:1 Tahiraj (86.).
ZAVRČ: Kovačić, Glavina, Cvek, Riera, Glavica, Antić, Datković, Pihler, Tahiraj, Batrović (od 70. Tuđan), Kokorović (od 46. Golubar).
KRKA: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Fuček, Gliha (od 88. Aniekan), Mojstrović, Ejup, Kostanjšek (od 81. Dežmar), Welbeck, Kastrevec, Dangubić (od 71. Perić).
Rumena kartona: Pihler; Vučkić.
Rdeči karton: /.
Galerija
Značke: zavrč, krka

Članki iz rubrike