Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
30.11.2015 10:16:38
Deli članek:

Kek ga je pomilostil, Armada še ne

Grega Wernig

Nekdanji selektor slovenske reprezentance na Reki znova računa na največjega zvezdnika.

Nogometaši Rijeke po 18. krogu hrvaškega prvenstva ostajajo na vrhu lestvice. Ob koncu tedna so na svoji Rujevici z 1:0 premagali Istro, mož odločitve je bil Marin Tomasov. "To je bila bojevniška zmaga. Tekmo bi morali rešiti že v prvem polčasu, toda bilo je morda malce preveč emocij in želje po individualnih prodorih. Toda najpomembnejše je vendarle spoznanje, da smo osvojili ves izkupiček. Na zmagah se živi," je povedal Matjaž Kek.

Miral Samardžić je vso tekmo poveljeval reški obrambi, Roman Bezjak zaradi rumenih kartonov ni imel pravice nastopa, nekoliko presenetljivo pa je mariborski strokovnjak v začetno enajsterico uvrstil Anasa Sharbinija. Presenetljivo zato, ker je največji zvezdnik vodilne ekipe potem, ko je spoznal, da naj na zadnjem gostovanju v Osijeku ne bi zaigral od prve minute, zapustil trening, nakar v Slavonijo tudi ni odpotoval. Zaradi takšnega vedenja ga je kakopak doletela kazen. Denarna v višini 10 tisoč evrov, hkrati so mu odvzeli kapetanski trak.

Anas Sharbini, ki se je medtem za svoje dejanje opravičil, je bil proti Istri na igrišču do 53. minute, reški ljubitelji nogometa so glede odločitve Matjaža Keka nekoliko razdeljeni. Gledalci na glavni tribuni so ga pozdravili z aplavzi in ga torej na nek način amnestirali, najbolj zagreti navijači pač (še) ne. To je Armada nazorno pokazala tudi s transparentom, na katerem so mu poslali jasno sporočilo: Kocka in pijača sta ti pomembnejša od kluba.
Sharbini bo očitno potreboval še nekaj časa, da se jim znova prikupi ...