Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
09.11.2015 19:17:58
Deli članek:

Berićev krvnik sicer obžaluje, kar je storil, a hkrati ostro obsoja

vszi

Spregovoril je Jordan Ferri, nogometaš Lyona, ki je poškodoval Roberta Berića. In dvignil ogromno prahu.

Jordan Ferri, nekdanji mladi reprezentant Francije, je v tem trenutku brez kančka dvoma najbolj osovražena oseba med navijači Saint Etienna. Nogometaš Lyona je pač tisti, ki je povsem brez potrebe huje poškodoval Roberta Berića. Na slovenskega reprezentanta je grobo startal, ko je bil lokalni derbi več ali manj odločen, pri tem pa mu je prizadejal posledice, ki ga bodo še dolgo spominjale na gostovanje na Gerlandu. Berić bo namreč počival kar pol leta, zaradi česar je Ferriju sicer malce hudo, a je hkrati sebi v opravičilo dejal: "Bil sem izzvan!"

"Ves čas so me žalili s klopi Saint Etienna, jaz pa sem oseba, ki tega ne bo prenašala. Če kdo misli, da me bo kar tako žalil, se moti. Na takšne provokacije odgovarjam in odgovoril sem tudi tokrat. Morda tega ne bi smel storiti, toda ne bom prenašal žaljenja brez osnove. Dejstvo je, da bi se rad opravičil Beriću, nisem ga želel poškodovati. V osnovi nisem pokvarjen nogometaš. Ampak nisem jaz tisti, ki je začel vse skupaj, drugi so žalili mojo družino. Imam karakter, zato se odzovem. Nihče me ne bo kar tako žalil – ali na igrišču ali kjerkoli drugje," je besnel 23-letni Ferri, ki je bil za prekršek kaznovan le z rumenim kartonom, a to ne pomeni, da je s tem zanj zadeva zaključena. V Franciji so namreč zelo strogi glede prekrškov, ki vodijo do hudih poškodb, zato ni nemogoče, da bo Ferri naknadno kaznovan.

"Grozno je, da se je tako obnašal nekdo, ki je tekmo dobil. Tudi ob zmagah se je potrebno obnašati gosposko, domači pa se zagotovo niso. Glejte, kakšno poškodbo je utrpel Berić. To je nedopustno," je bentil kapetan Saint Etienna Loic Perrin, njegov soigralec Romain Hamouma je dodal: "Težko se je sprijazniti s takšnim obnašanjem. Mi tega ne bomo pozabili in ne pozabite – še enkrat se bomo pomerili, in to pri nas. Saj pri Lyonu so tudi dobri fantje, a so tudi takšni, ki bi si zaslužili zaušnico. Ko zmagaš, moraš ostati ponižen, pri Lyonu pa se obnašajo drugače. In to ne velja le za Ferrija ..."