Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.11.2015 18:24:27
Deli članek:

Pri Evertonu 513 tekem, pri naslednjih dveh vsega 93

Profimedia

Komu si se ti zameril, nesrečni David Moyes?

Mar trenerska zvezda Davida Moyesa dokončno zahaja? Potem ko je Škot kar enajst let uspešno sedel na klopi Evertona in s tem dosegal dovolj dobre rezultate, da ga je rojak Alex Ferguson izbral za svojega naslednika pri Manchester Unitedu, se je zdaj Moyes očitno zameril bogovom.

Njegove pustolovščine na Old Traffordu je bilo namreč konec po vsega devetih mesecih, pri Real Sociedadu pa so ga odpustili dan preden bi praznoval prvo obletnico delovanja v San Sebastianu. Če je torej pri Evertonu skupno vodil kar 513 tekem, je na klopeh Uniteda in Real Sociedada zdržal vsega 93 tekem. V tem času je sicer dosegel več zmag (39) kot porazov (30), toda to je bilo vseeno premalo, da se ne bi spet znašel na borzi dela.

Real Sociedad je z Moyesom na čelu v tej sezoni v španskem prvenstvu odigral enajst tekem, a dobil le dve tekmi, kar ga uvršča na šele šestnajsto mesto. Bitka za obstanek se torej zdi realnost, toda vanjo se nekdanji klub Daliborja Stevanovića zagotovo ne bo spustil z Moyesom na čelu.