Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.11.2015 12:22:47
Deli članek:

Novagol odlično pripravljen za Ukrajince! (video)

vszi

Do prve tekme dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na Euro 2016 med Ukrajino in Slovenijo nas loči še šest dni, iz Japonske pa prihajajo odlične novice za selektorja Srečka Katanca in vse navijače slovenske izbrane vrste.

V 16. krogu tamkajšnjega najmočnejšega prvenstva je Nagoya na svojem igrišču s 4:2 odpravila Kofu, najzaslužnejši za zmago domače ekipe pa je bil Milivoje Novaković. Če gre soditi po njegovi predstavi na tem srečanju je ljubljanski napadalec in najboljši strelec Slovenije v tem kvalifikacijskem ciklu v izvrstni strelski formi, saj se je podpisal pod dva zadetka.


Najprej je v 31. minuti z natančnim strelom s približno enajstih metrov izničil vodstvo gostujočega moštva, v 74. pa je kljub šestintridesetim letom pokazal, da je še vedno zelo hiter, nemalokrat tudi prehiter za svoje nasprotnike.

Nova je žogo dobil globoko na svoji polovici igrišča in se odločil, da kar sam steče v hiter protinapad. Pri tem mu trije gostujoči branilci nikakor niso bili kos, Novagol je akcijo tudi sam zaključil, in sicer na najboljši možen način. Tako, da je hladnokrvno matiral vratarja, Nagoyo pa popeljal v vodstvo s 4:1.

To je bil njegov peti zadetek v sezoni in tretji v njenem drugem delu. Novaković je igrišče na stadionu Toyota ob bučnem aplavzu zapustil le štiri minute po omenjeni mojstrovini.